Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

De beste apps om je calorieën te tellen

Anja
3 min read

Als je gezond wil eten en af wil vallen, is het belangrijk om te tellen hoeveel calorieën je precies binnen krijgt. Je kunt dit zelf doen door handmatig een eetdagboek bij te houden, maar er zijn ook gemakkelijke applicaties die je kunt gebruiken om te tellen hoeveel calorieën je dagelijks eet. De drie beste apps om je calorieën te tellen, worden in dit artikel beschreven.

MyFitnessPal

MyFitnessPal let niet alleen op wat je eet, maar ook op hoeveel je beweegt. De applicatie is gemakkelijk te verbinden met een hardloop applicatie of een stappenteller en het invoeren van data kan zowel via je smartphone als via de computer. Je kiest zelf hoeveel je af wil vallen en hoe lang je hierover wil doen en de applicatie helpt je niet alleen, maar laat je ook zien wat je voortgang is. De app is beschikbaar voor iOS en Android.

Calorie Counter

Calorie Counter & Diet Tracker is een applicatie waarbij je niet invoert wat je eet, maar door middel van de spraakfunctie vertelt wat je hebt gegeten. De applicatie noteert dit en je weet precies hoeveel calorieën je hebt gegeten. Het enige nadeel van de applicatie, is dat de app geen Nederlands ondersteunt. Om de app te gebruiken, moet je dus wel goed zijn in Engels. De app is beschikbaar voor iOS en Android.

My Diet Diary

My Diet Diary is een applicatie waarin je kunt bijhouden hoeveel je hebt gegeten en wat je precies hebt gegeten. Open je de app, dan zie je precies hoeveel calorieën je hebt gegeten. Scrol je verder naar beneden, dan zie je hoeveel vitamines je nog moet eten om gezond te zijn. Verder houdt de app informatie bij over sporten, eten, water en je gewicht voor een compleet beeld over jouw gezondheid. En heb je wat motivatie nodig? Dan is deze app ook erg geschikt, want de applicatie stuurt je regelmatig motiverende berichten die je kunnen helpen om gezonder te leven. De app is beschikbaar voor iOS en Android.

Fatsecret

Ook Fatsecret is een erg gekende app om hetgeen je eet in te geven. Dankzij de steun van de gehele community van Fatsecret worden de calorieën van de meest voorkomende voedingsmiddelen automatisch ingevuld. Dat bespaart je een pak werk bij het ingeven. 

Calorieën verbranden

Naast het maximaal innemen van calorieën, moet je uiteraard ook denken aan hoe je een teveel aan calorieën kunt verbranden. Dit door te sporten. Weetje: Hoeveel Calorieën verbrand je tijdens het zwemmen?

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…