Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

4 redenen waarom look goed voor je is

Anja
2 min read

Look is een voedselkoning! Oké, de penetrante geur en sterke adem moet je voor lief nemen. Look is immers dé fundering van een goede gezondheid en lekkere maaltijd – en het is nog eens goed voor je ook. Slechte adem? Eerder gezonde adem.

1. Basis van ieder gerecht

Logischerwijs beginnen we met de basis. Look is voor ieder gerecht de schakelfactor tussen een lekker, prikkelend gerecht en een vlak gerecht. Met name pasta kan niet zonder look – het smaakt er gewoon honderd keer beter door. Vraag maar aan Italianen! Beginnen met een uitje snijden, look snijden, olie in de pan en koken maar. Bon apetito.

2. Middel tegen verkoudheid

In look zitten belangrijke vitamines en mineralen tegen griep en verkoudheid. Look versterkt daarnaast je weerstand.

3. Look houdt van je hart

In een onderzoek uit 2013, bleek dat look de bloeddruk op een gezond peil houdt. De proefpersonen die géén look aten (maar wel een verhoogde bloeddruk) hadden een significant hogere bloeddruk dan de personen die wél look aten. Tevens verlaagt het eten van look (en van veel groentjes in het algemeen) de cholesterol. Het effect van look blijkt zo hoog dat het risico op hartziektes afneemt als je regelmatig look eet.

4. Perfect in een dieet

Eén van de struikelblokken in een dieet is het constante hongergevoel. Als je gewend bent veel te eten en dat nu opeens niet meer kunt, is het doorzetten. Gelukkig is er look. In ieder dieet is het belangrijk veel groente te eten; het vult, is supergezond en bevat bijna geen calorieën. Look is een perfect deel van een dieet. Look eten vult en bevat daarnaast goede stoffen voor je stoelgang, vetverbranding en bevat talrijke antioxidanten. Look kan dus altijd.

Lees ook:

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…