Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Daarom zijn vezels zo belangrijk als je wilt afvallen

Olivier
2 min read

Het is voor ieder persoon belangrijk dat deze genoeg vezels binnen krijgt. Vezels verbeteren het immuunsysteem, verhelpen constipatie en vergemakkelijken het afvallen. Dat laatste klinkt misschien niet logisch, maar het is zeker noodzakelijk om genoeg vezels te eten wanneer je wilt afvallen. Hieronder leggen wij jullie uit waarom vezels zo belangrijk zijn als je wat gewicht wilt verliezen.

Voedingsvezels nemen vocht op

Doordat voedingsvezels water opnemen, zorgen ze dat de maag gevuld blijft, zonder dat ze extra calorieën leveren. Je eet dus minder (ongezonde) voeding.

Stabilisatie van de bloedsuikerspiegel

Voedingsvezels stabiliseren de bloedsuikerspiegel. Wanneer je vezels eet, zorgen deze voor een langdurig ‘vol’ gevoel, met als gevolg dat je minder snel honger krijgt.

Je lichaam gebruikt energie om de vezels te verwerken

Om de voedingsvezels te verwerken, moet je lichaam zich intensief inzetten. Dit zorgt ervoor dat je calorieën verbrandt en dus afslankt.

Waar kun je vezels in vinden?

Natuurlijke vezels kun je halen uit vers fruit, verse groenten en volkoren graanproducten als bruin brood of havermout. Ook zitten er natuurlijke vezels in zaden, noten en peulvruchten.

Door Olivier

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…