Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Dit is de reden dat je haar altijd perfect zit vlak voordat je naar de kapper gaat

Anja
2 min read

Je kent het gevoel wel, je wilt al weken naar de kapper maar hebt er nog geen tijd voor gehad. Op een dag lijkt het er eindelijk van te komen en uitgerekend die dag word je wakker met de perfecte haardos. Hoe komt dit nu?

Je denkt dat het mooier is

Er is een duidelijke verklaring voor dit fenomeen, namelijk: dysmorfie. Je haar is niet mooier als normaal, je bekijkt jezelf alleen op een andere manier.

“Hoe je naar je kapsel kijkt is belangrijk, maar zeker niet altijd accuraat. Dat is ook zo bij andere lichaamsdelen. Net zoals je een verkeerd beeld van je eigen lichaam kan hebben, en dikker of dunner denkt te zijn dan je echt bent. Dat beeld strookt niet met de realiteit. Ik ken patiënten die kappersbezoeken mijden omdat ze zo beschaamd zijn. Angst kan een erg krachtige emotie zijn”, aldus haarexpert dr. Alan Bauman. Conclusie: het zit allemaal tussen je oren!

Bang voor verandering

Dit is echter niet de enige oorzaak. De mens is nu eenmaal een beetje angstig voor veranderingen. Styliste Mia Silverio zegt: “Je raakt gewend aan een bepaalde coupe en stijlritueel, en je voelt je er op den duur heel comfortabel bij. Vandaar dat je bij de kapper vaak hoort: ‘Er hoeft maar een klein stukje af’.

Lees ook:

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…