Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Gegrilde biefstuk met verse frietjes

Olivier
3 min read

Biefstuk met verse frietjes wordt in steeds meer restaurants geserveerd, maar je kunt deze natuurlijk ook gewoon lekker thuis maken! Of je nu iemand wilt verrassen met jouw kookkunsten of een speciale maaltijd voor jouw gezin op tafel wilt zetten, met biefstuk en verse frietjes zorg je altijd voor een fantastische maaltijd. Bij dit recept hebben wij ook een snel recept voor heerlijke kruidenboter toegevoegd. Gebruik bij voorkeur Becel, hierdoor krijgt je recept extra smaak én geniet je van de voordelen van de toegevoegde Omega 3 & 6, voedingsstoffen die goed zijn voor je hart en bloedvaten.

De ingrediënten die je nodig hebt:

 • 4 biefstukken van 200 gram
 • 100 Gram vaste Becel Bakken en Braden
 • 2 Eetlepels gehakte sjalot
 • 2 Eetlepels gehakte peterselie
 • Een teentje knoflook
 • 500 Gram vastkokende aardappelen
 • Becel frituurolie
 • Zout en peper

Gegrilde biefstuk met verse frietjes bereiden

 1. Leg ongeveer 90 gram van de boter op een schaaltje en laat op kamertemperatuur komen. Voeg hier de gehakte sjalot en peterselie aan toe. Snijd het teentje knoflook fijn en voeg dit ook aan de boter toe. Voeg nu peper en zout naar smaak toe en pak een stukje folie. Je kunt de boter nu het beste in de folie rollen, zodat deze gemakkelijker in de koelkast gekoeld kan worden. Dit zorgt er ook voor dat de boter zal opstijven.
 2. Snijd nu de vastkokende aardappelen in frietjes, gebruik Becel Frituurolie voor gezondere frietjes en verwarm de olie in de frituurpot. Laat de frietjes bakken totdat deze mooi goudbruin zijn.
 3. Bestrijk de biefstukken met de restjes van de Becel boter voordat je het vlees op de grill legt. Zorg dat de grill matig warm is, zodat de biefstukken evenredig garen. Voeg na het grillen zout en peper aan de biefstukken toe om deze extra tot smaak te brengen.
 4. Laat de frietjes eerst nog een beetje afkoelen op een stuk bakpapier, zodat deze niet te warm zijn zodra je deze serveert. Door de frietjes uit te spreiden op het bakpapier zorg je er bovendien voor dat deze wat krokanter worden.
 5. Leg nu de 4 biefstukken op 4 verschillende borden en voeg overal verse frietjes aan toe. Haal de kruidenboter uit de koelkast en leg deze naast of op de biefstukken. Je kunt de kruidenboter ook op tafel zetten, zodat iedereen dit naar eigen wens op de biefstuk kan aanbrengen.

Tip: Vraag jouw gasten altijd eerst hoe zij hun biefstuk graag eten. De één eet deze graag medium rare, terwijl de ander deze het liefst helemaal doorbakken heeft. Zo zet je een nog betere maaltijd op tafel!

Door Olivier

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…