Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Heerlijke havermoutrecepten

Olivier
3 min read

Ontbijtgranen maken hun opmars. Het traditionele sneetje brood ’s ochtends verdwijnt langzaam uit ons ideaal ontbijtbeeld. Ontbijtgranen, en met name havermout, is tegenwoordig the way to go.

Misschien houd je niet van yoghurt, kwark of havermout. Gelukkig zijn er genoeg overheerlijke havermoutrecepten voor iedereen!

1. Solide basis voor het drukke, dagelijkse leven

Ons leven van dag-tot-dag kan behoorlijk hectisch en druk zijn. Of je nu student, werknemer of sporter bent, iedereen heeft een gezond ontbijt nodig om de dag door te komen.

Dit ijzersterke ontbijt geeft je alles wat je nodig hebt.

Ingrediënten

200 gram melk, 70 gram havermout, 1 eetlepel stroop en 50 gram gedroogde cranberries.

Bereiding

Voor welk soort melk je gaat, hangt af van je persoonlijke preferentie. Schenk de melk in een kom, voeg 70 gram havermout toe en voeg de stroop (ongeveer een eetlepel) toe.

Het is gemakkelijk om deze over de kom te verspreiden met snelle, vlugge halen. Pak vervolgens 50 gram gedroogde cranberries en verspreid deze geleidelijk over de kom. Klaar!

Een heerlijk, makkelijk en voedzaam ontbijt. Eet smakelijk!

2. Koekjes, maar dan gezond

Havermout leent zich perfect tot het baken van koekjes. De structuur van de havermout leent zich voor een gezonde basis voor het koekje.

De ingrediënten

200 gram havermout, 140 gram margarine, 5 eetlepels mek en 150 gram rietsuiker.

Bereiding

meng de ingrediënten tot een soepel, makkelijk kneedbaar deeg in een kom. Pak een grote plank (waar je fijn op kunt werken) en bestrooi die met wat bloem (zodat het deeg niet aan de plank blijft plakken). Rol het deeg tot één groot vlak.

Gebruik een ronde vorm (of, als je die niet hebt een simpel glas) om de daadwerkelijke koekjes te maken. Laat de koekjes (in een voorverwarmde oven) ongeveer 20 minuten op 175 graden bakken.

Laat ze vervolgens even afkoelen en genieten maar!

Door Olivier

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…