Havermoutkoekjes met citroen en veenbessen

havermoutkoekjes-met-citroen-veenbessen.jpg

Gezonde havermoutkoekjes, ideaal voor bij de thee. Je kunt deze koekjes ook variëren met gehakte nootjes of ander gedroogd fruit, zoals abrikozen. De havermoutkoekjes zijn niet alleen een gezonde snack, maar ook easy om te maken!

Ingrediënten (voor 20 – 25  koekjes)

  • 130 gram havermout
  • 1 citroen
  • 175 gram suiker
  • 250 gram bloem
  • 5 el Becel Gold
  • 1 eiwit
  • 3 el yoghurt
  • 1 kl vanille – extract
  • 3 el gedroogde veenbessen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed vervolgens een bakplaat met een vel bakpapier.
  2. Meng de havermout met de bloem.
  3. Klop vervolgens de Becel Gold met de suiker en het citroensap. Voeg het eiwit, de yoghurt en het vanille – extract toe. Let hierbij op dat het mengsel niet klonterig wordt. Voeg als laatste het bloemmengsel erbij en kneed tot een pasta.
  4. Rol kleine balletjes van zo’n 2 cm diameter. Leg ze daarna op het vel bakpapier en druk ze plat tot dunne ronde koekjes van zo’n 6 cm diameter. Leg 1 of meerdere veenbessen in het midden en bak ze in de oven voor ongeveer 15 minuten.
  5. Bewaar je koekjes in een afgesloten doos.

Smakelijk!