Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Het effect van ontsmettingsmiddelen op ons lichaam

Camille
2 min read

Om ons water drinkbaar te houden van de leverancier tot de eindgebruiker, jezelf, is het nodig dat water zich aan een aantal reglementen houdt. Het meest voorname is dat het water vrij is van microbiologische vervuiling. Dat wil zeggen, geen bacteriën. Als je water vol zou zitten met E. Coli, Pseudonomas en dergelijke meer, dan zouden we ziek worden. Een veel voorkomend symptoom is bijvoorbeeld buikloop. Denk maar eens aan de vakanties die u hebt doorgebracht in landen zoals Egypte, Tunesië,… Als je daar van de kraan zou drinken dan zou je vrijwel onmiddelijk ziek worden.

hoe komt het dan dat ons water geen van deze bacteriën bevat?

Het antwoord wordt gegeven door een chemische oplossing. In ons water worden chemicalïen toegevoegd, die ervoor zorgen dat de bacteriële verontreiniging miniem of zelfs nul is. We kennen het product allemaal, het wordt gebruikt in het huishouden en in zwembaden : chloor.

Chloor op zich is het probleem niet

Over de chloor zelf hoeven we ons geen zorgen te maken. Echter gebeurt er onderweg iets ongewenst. Chloor vormt desinfectiebijproducten. Chloroform, gehalogeneerde azijnzuren, MX, … Bij al deze is het alreeds vastgesteld dat ze aandoeningen aan de lever, de nieren en het centraal zenuwstelsel veroorzaken! Blijkbaar is ons drinkwater dan toch niet perfect. Meer zelfs, de gevolgen en bewijzen blijven zich opstapelen. Een aantal van deze producten is schijnbaar kankerverwekkend, voornamelijk blaas-, nier- en darmkanker komen voor. Een studie uit Scandinavië toont dat weer dat er een relatie is met geboorteafwijkingen en spontane abortus.

Wat moeten we hieruit concluderen?

Ons drinkwater is goed, perfect gecontroleerd, drinkbaar, en al wat we maar wensen. Echter zijn een aantal producten in het drinkwater bioaccumulatief, ze stapelen zich op in onze weefsels, en is voorzichtigheid geboden naar iedereen die zich op de een of andere manier met gezondheid bezig houdt.

Ons lichaam bestaat 75% procent uit water. Des te meer is het belangrijk een diversiteit aan chemicaliën te filteren, en er zo voor te zorgen dat het allebelangrijkste voor ons lichaam, zijnde water, ook zo zuiver mogelijk blijft.

Door Camille

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…