Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Hoe super zijn superfoods?

Anja
2 min read

Superfoods worden de laatste tijd  steeds populairder. Ze worden ook al in gewone supermarkten verkocht en de fans geloven dat ze bijzondere eigenschappen hebben waardoor superfoods een gunstige uitwerking hebben op je gezondheid. Maar zijn die gojibessen, tarwegras en chiazaad echt zo gezond? In dit artikel gaan we hier nader op in.

Superfoods bevatten veel gezonde voedingsstoffen

Feit is dat superfoods rijk zijn aan gezonde voedingsstoffen zoals eiwitten, vitaminen, mineralen en omega-3 vetten. Maar feit is ook dat je deze voedingsstoffen natuurlijk ook binnen krijgt wanneer je gewoon gezond en gevarieerd eet. Sommige officiële instanties op het gebied van gezonde voeding en voedselveiligheid  zijn dan ook van mening dat bij de promotie van superfoods de factor marketing een grote rol speelt, misschien wel te groot. Een gewone aardappel bevat veel nutriënten en dus kun je die ook best als superfood aanmerken. En dat geldt voor heel veel bij ons bekende groenten en fruit. Ze bevatten stuk voor stuk gezonde voedingsstoffen.

Mensen willen variëren

Een bepaalde groep mensen vindt het leuk om te variëren met eten. Die willen naast de bekende blauwe bessen, frambozen en bramen wel eens wat anders proberen. En dat worden dan de goji bessen uit Zuid-Amerika. Daar is op zich niet zo veel mis mee. Feit is dat deze bessen, en ook andere “superfoods” veel gezonde ingrediënten bevatten. Ze bestaan ook al veel langer, we hebben ze alleen pas sinds enkele jaren ontdekt.

En als je eens wat anders wilt dan is het een gezond alternatief voor het alledaagse groente en fruit. Maar wanneer je niet staat te springen om deze nieuwe voedingsmiddelen aan je dagelijkse eetpatroon toe te voegen hoef je niet bang te zijn dat het je levensverwachting zal beperken. Want de westerse groenten en fruit zijn nog steeds net zo gezond en goed voor je als voorheen.

 

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…