Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Deze groenten bevatten de meeste eiwitten

Anja
3 min read

De nieuwste diëten zijn vrijwel allemaal gebaseerd op hetzelfde basisprincipe, namelijk minder koolhydraten en suikers en meer eiwitten. Eiwitten verminderen het hongergevoel en helpen je bij het volhouden van een dieet. Doordat eiwitten het verbranden van vet stimuleren val je gemakkelijker af wanneer je de koolhydraten grotendeels door eiwitten vervangt. Eiwitten zitten ook in groenten. Maar welke groenten zijn kampioen eiwitleverancier?

De asperge is de kampioen

De groente met de meeste eiwitten is met afstand de asperge. Iedere asperge van redelijk formaat bevat 1 gram eiwit. Daar komt nog bij dat je asperges kunt stomen of grillen waardoor alle goede voedingsstoffen zo veel mogelijk behouden blijven.

Op nummer twee staat de artisjok, die per stuk zo’n 3 gram eiwit bevat, dat is de helft van de hoeveelheid in een gemiddeld ei.

Bonen zijn erg populair voor het maken van vegetarische gerechten. Eén van de redenen is dat in 100 gram bonen evenveel eiwitten zitten als in een ei. Daarnaast bevatten bonen ook nog eens veel gezonde vezels wat ze extra voedzaam maakt.

Nog meer eiwit toppers

Spruitjes, niet iedereen is er even dol op, maar ze bevatten wel 3 gram eiwit per portie. Ook broccoli is een goede eiwitten leverancier, met 3 gram per 100 gram groente. Zowel voor spruitjes als broccoli geldt dat je ze het beste kort kunt koken, of nog beter: stomen of grillen. Zo blijven ook alle andere goede voedingsstoffen bewaard.

Tot slot nog een gele eiwitleverancier: maïs. Weliswaar zit in maïs aanzienlijk veel minder eiwit dan in een ei, maar daar staat tegenover dat je maïs wel gemakkelijk in allerlei recepten kunt verwerken. Lekker in de salsa of in een salade. Groenten bevatten uiteraard veel minder eiwitten dan bijvoorbeeld een kipfiletje met 22 gram eiwitten, maar ook wanneer je een dagje zonder vlees en vis doet, en dat is tegenwoordig helemaal in, kun je door de juiste groenten te kiezen voldoende eiwitten binnenkrijgen.

Lees ook:

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…