Kalfslapje met champignons in rode wijnsaus

kalfslapje-met-champignons-rode-wijnsaus.jpg

Met een lekkere saus valt of staat je gerecht. Bak je vlees tot het net gaar is om een droge hap te vermijden. Een saus op basis van wijn en room in combinatie met seizoensgroenten zal scoren aan tafel. Omdat je de saus laat doorkoken, zal de alcohol verdampen. Tegelijk behoud je de smaak van de zoete wijn. Een gerecht dat dus zeker geschikt is voor jong en oud. Combineer met je favoriete bijgerecht, kalflapjes zijn heerlijk met puree maar ook met kroketjes zal je de kleintjes van de familie kunnen doen proeven van deze herfstige kost.

Ingrediënten

  • 45 gram bloem
  • Zout en peper
  • 1 tl oregano
  • 4 dungesneden kalfslapjes (ongeveer 120 gram per persoon)
  • 2 el olijfolie
  • 3 el vloeibare Becel Bakken en Braden
  • 330 gram champignons, fijngesneden
  • 2 teentje knoflook, fijngesneden
  • 160 ml zoete rode wijn, bijvoorbeeld Marsala wijn 
  • 120 ml vleesbouillon
  • 120 ml room

Bereiding

  • Neem een grote kom en meng de bloem, wat peper en zout en de oreganokruiden. Dip de kalfslapjes aan beide kanten in het mengsel en laat rusten op een bord.
  • Verwarm de Becel Bakken en Braden in een bakpan en bak de kalfslapjes 4 minuten op elke zijde. Leg het vlees op een bord en dek af met folie om warm te houden.
  • In dezelfde pan, laat opnieuw wat Becel Bakken en Braden smelten en fruit de look 1 minuut. Voeg daarna de champignons toe en laat 5 minuten bakken. Giet de wijn en de bouillon in de pan en laat op hoog vuur sudderen tot een deel van het vocht en de alcohol wat verdampt is.
  • Roer de room in de saus en kruid met peper en zout. Laat opnieuw 5 minuten doorkoken en roer regelmatig.
  • Giet de saus over het vlees en serveer met puree en groentjes zoals spinazie of boontjes.