De Vaccine Wars laaien op: China en Rusland gaan in de aanval
Een jaar nadat het coronavirus voor het eerst op grote schaal in China werd gemeld, pitchen de staatsmedia en ambtenaren van het land een...
Inhoud
Tegenwoordig zijn er zoveel vleesvervangers te krijgen in de supermarkten, dat we lichamelijk niet meer afhankelijk zijn van vlees. Toch kunnen veel mensen niet zonder die lekkere biefstuk, of dat plakje ham in een sandwich. Hoe komt het nu dat we niet zonder vlees kunnen?
Mensen behoren tot de alleseters. Onze lichamen zijn er dus ook op gebouwd om vlees te eten. Onze scherpe hoektanden zijn er speciaal voor gemaakt om stugge stukke vlees door te kauwen.
Vroeger werd het gezien als een manier om bondgenootschappen te creëren. Het ging niet zo zeer om het jagen van het wild, maar meer om het gezellig samen oppeuzelen van het dier.
Omdat het vlees in de supermarkt (meestal) afkomstig is uit de bio-industrie, zal deze vele malen goedkoper zijn dan vleesvervangers. Sommige mensen willen misschien liever vegetarisch door het leven, maar kunnen dit zich simpelweg niet veroorloven.
Een jaar nadat het coronavirus voor het eerst op grote schaal in China werd gemeld, pitchen de staatsmedia en ambtenaren van het land een...
Een podcast met o.a. sportarts Ruben De Gendt en diëtiste Julie Raekelboom
Een podcast met o.a. Nina Mouton,
de schrijfster van het boek
Een podcast met o.a. fervente vasters Dr. Servaas Bingé en Pieter Loridon