Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Deze voeding werkt goed tegen puistjes

Anja
2 min read

Iedereen heeft wel eens last van puistjes of acné. De meeste mensen krijgen ze wanneer hun hormonen op hol slaan in de pubertijd, maar zelfs na je tienerjaren kunnen ze nog wel eens voorkomen. Wist je dat je voeding hier ook deels een bijdrage aan levert? Hieronder een lijst met voedingsmiddelen die goed werken tegen puistjes.

Groenten en fruit

Dit spreekt natuurlijk voor zich. Groenten en fruit bevatten vitamines en mineralen die je gezond houden. Het hoge gehalte aan vitamine C is goed voor je huid, en werkt zeer goed om puistjes te voorkomen.

Zink

Zink is een ander stofje dat goed voor je huid is. Als je hier te weinig van binnenkrijgt, kan dit ervoor zorgen dat je puistjes krijgt. Je vindt zink onder andere terug in volkorenproducten, noten en eieren. Zorg dus dat je deze ingrediënten geregeld eet.

Multivitamine

Gezond eten is natuurlijk de beste manier om al die vitamines en mineralen binnen te krijgen, maar mocht dit niet lukken, neem dan dagelijks een multivitamine tablet. Zo weet je in ieder geval zeker dat je genoeg vitamines binnenkrijgt.

Lees ook:

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…