Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Dit zijn de beauty benefits van vitamine C

Anja
2 min read

Het binnenkrijgen van voldoende vitamines is natuurlijk van levensbelang voor je gezondheid. Een gezond lijf en goed gevoel zijn echter niet de enige voordelen van vitamines. Vitamine C bijvoorbeeld, heeft ook een paar positieve gevolgen voor je uiterlijk. In dit artikel vertellen we je meer over de beauty benefits van vitamine C.

Hoe vitamine C binnenkrijgen?

Voor we beginnen over de beauty benefits van vitamine C, is het natuurlijk belangrijk om te weten hoe je vitamine C binnenkrijgt. De belangrijkste bronnen van vitamine C zijn aardappelen, groente en natuurlijk fruit.

De fruitsoorten waarin het hoogste aantal vitamine C voorkomt, zijn kiwi's, aardbeien, sinaasappels en verschillende soorten bessen.

Beauty benefits

Wondjes

Een belangrijke eigenschap van vitamine C is dat het de genezing van wondjes bevordert. Wanneer je te weinig vitamine C binnenkrijgt, zul je dus langer 'blijven lopen' met je wondjes. Het sneller verdwijnen/genezen van wondjes mag, wat ons betreft, gerust een beauty benefit genoemd worden.  

Haaruitval

Maar dit is lang niet het enige beauty voordeel dat voldoende vitamine C je kan opleveren. Vitamine C werkt bijvoorbeeld ook haaruitval tegen. Vroeg of laat krijgen we daar allemaal mee te maken, hoe langer je haaruitval kan uitstellen hoe mooier, toch?

Gezonde huid

Ook op onze huid heeft vitamine C een zeer positieve invloed. Het gaat de vorming van vrije radicalen tegen, waardoor je huid gezonder blijft. En een gezonde huid geeft jou dan weer een gezonde en verzorgde uitstraling.

Lees ook:

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…