Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Haaruitval: Voorkomen en Behandelen

Olivier
4 min read

Iedereen kan ermee te maken krijgen: haaruitval. Je merkt dat je haar minder dik is, dat je minder haar op je hoofd hebt of dat je wel heel veel haar in je kam hebt zitten als je de kam een keer door je haar hebt gehaald. Vervelend, maar zeker omdat haaruitval ook erger kan worden. Of je nu een man bent met kort haar of een vrouw bent met lange lokken: haaruitval is altijd een vervelend probleem. Wil jij voorkomen dat je met haaruitval te maken krijgt of heb je al te maken met dit probleem en zoek je een effectieve behandeling? Lees dan meer over het voorkomen en behandelen van haaruitval op deze pagina.

Haaruitval voorkomen: Drie belangrijke tips

Bij sommige mensen zit haaruitval in de familie, wat betekent dat je bijna niet kunt voorkomen dat je haren na een tijdje uit gaan vallen. Het is in dit geval lastiger om te voorkomen dat je haaruitval krijgt, maar het is zeker niet onmogelijk. Zorg je goed voor je haar door onderstaande tips te raadplegen, dan kun je jouw haaruitval zo lang mogelijk voorkomen of in ieder geval beperken.

Tip 1: Gebruik de föhn zo min mogelijk

Sommige mensen kunnen hun haar alleen in model krijgen door gebruik te maken van de hete lucht uit een föhn, maar dit is niet goed voor je haar. Door je haar te behandelen met een föhn, verzwak je de proteïnen van het haar en verlies je gemakkelijker haren die je anders helemaal niet kwijt zou raken. Je kunt je haren het beste aan de lucht laten drogen, dus probeer de föhn zo veel mogelijk te laten liggen. Overigens is het niet alleen beter om de föhn regelmatig te laten liggen, maar kun je ook de hete rollers, de krultang en de stijltang het beste zo min mogelijk gebruiken.

Tip 2: Verf je haar niet te vaak

Door je haar te verven, komt je haar in aanraking met schadelijke chemicaliën. Dit kan wel af en toe, maar je moet het haar zeker niet te vaak willen kleuren. Doe je dit wel, dan kan jouw haar gemakkelijker uit gaan vallen door de beschadigingen en dit wil je natuurlijk niet. Verf je haar niet vaker dan eens per zes weken en gebruik alleen de beste chemicaliën om je haar te verven, zodat je jouw haar zo min mogelijk beschadigt.

Tip 3: Trek niet te hard aan je haar

Tot slot is het belangrijk om niet te hard aan je haar te trekken, bijvoorbeeld door strakke vlechtjes te dragen of een strakke staart in je haar te doen. Je haren vallen niet meteen uit, maar bij het vaker dragen van strakkere kapsels kun je zeker wel meer haren verliezen dan de gemiddelde persoon.

Haaruitval behandelen: Drie mogelijke behandelingen

Er zijn drie manieren om haaruitval te behandelen als je hier eenmaal mee te maken hebt. Om je een duidelijk en compleet beeld te geven van de mogelijke behandelingen van haaruitval, worden alle drie de behandelingen voor dit probleem in onderstaande alinea’s beschreven.

Niet-medische behandelingen voor haaruitval

De eerste categorie behandelingen voor haaruitval, bestaat uit niet-medische behandelingen voor het haarprobleem. Dit houdt in dat je je haren goed verzorgt, maar ook dat je bepaalde haarstukjes kunt gebruiken om jouw probleem minder op te laten vallen. Je hoeft niet meteen een hele pruik op, maar kunt ook extensions gebruiken of je haar wat voller laten maken met een klein haarstukje.

Medische behandelingen voor haaruitval

Naast niet-medische behandelingen voor haaruitval, zijn er ook medische behandelingen voor dit haarprobleem. Groeit er op een bepaalde plek helemaal geen haar meer, dan is het ondergaan van een haartransplantatie de enige mogelijkheid om weer echt haar terug te krijgen. Bij de haartransplantatie wordt er een lap met donorhaar naar een kale plek op het hoofd geplaatst, waardoor er weer nieuwe haren kunnen groeien.

Behandelingen die je zelf kunt volgen tegen haaruitval

Tot slot zijn er ook nog dingen die je zelf kunt doen om haaruitval te behandelen, waaronder:

  • Het nemen van vitamine B8.
  • Het nemen van vitamine B5.
  • Het nemen van vitamine A.
  • Het nemen van vitamine E.
  • Het nemen van het mineraal ijzer.

Bovenstaande vitaminen en bovenstaand mineraal dragen allemaal bij aan gezond haar en zijn zeker belangrijk om in te nemen als je te maken hebt met haaruitval of kaalheid.

Door Olivier

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…