Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

4 manieren om je haar te krullen met een stijltang

Olivier
3 min read

De beste tips die er zijn om een heel mooi kapsel te hebben door middel van je stijltang.

1. S golven maken met een stijltang

Met behulp van een stijltang kun je gemakkelijk S-vormige golven maken. Vanwege de hitte van de stijltang is het altijd aan te bevelen om eerst een zogeheten heat protector spray te gebruiken. Deze spray zorgt er namelijk voor dat je haar minder snel beschadigd raakt tijdens het stijlen. Om te beginnen buig je een haarlok in de gewenste vorm. Vervolgens plaats je de hete stijltang op de eerste vouw en werk je op die manier geleidelijk verder naar beneden. Om het mooiste resultaat te bereiken is het zaak om nauwkeurig te werk te gaan. De puntjes verdienen bij deze manier van krullen uiteraard wat extra aandacht. De look die je op deze manier gemaakt hebt, zal langer blijven zitten als je een haarspray gebruikt om deze te fixeren.

2. Draaien en trekken

Om mooie golven in je haar te krijgen kun je met behulp van een stijltang de zogenaamde draai-en-trek-methode toepassen. Bij deze methode wordt je haar per lok om de stijltang heen gerold en vervolgens even vastgehouden. Bij het draaien dien je er rekening mee te houden dat je een beweging maakt die van je gezicht af gaat. Om de krul te maken trek je de stijltang met draaiende beweging voorzichtig uit de lok. Je blijft deze handeling herhalen totdat je het gewenste resultaat hebt bereikt. Op het moment dat al je haarlokken in de krul zitten, kun je deze wat los schudden om een voller effect te krijgen. De krullen die je zo gemaakt hebt, zullen langer in model blijven als je deze fixeert met wat haarlak.

3. Perfecte krullen

Door met je pols een draaiende beweging naar buiten te maken, zul je krullen creëren die van je gezicht af staan. Hierbij is het van groot belang dat je in een vloeiende beweging richting de haarpunten toewerkt. Op die manier zullen de golven er beter uit gaan zien. Hoe groter de haarlokken zijn die je langs de stijltang haalt, hoe minder golven je uiteindelijk krijgt. Elke keer dat je begint met een nieuwe krul dien je dichter bij de haarwortels van start te gaan. Indien je de stijltang hoger in een lok inzet en verder van je gezicht afdraait, dan zul je een perfecte krul in je haar weten te maken. Door de stijltang juist zoveel mogelijk horizontaal te houden zullen je krullen strakker worden. Na het stijlen kun je je krullen fixeren met behulp van haarlak.

4. Vlechten en krullen 

Je kunt twee, of meer, vlechten in je haar maken en deze vervolgens met je stijltang te stijlen. Hoe meer vlechten je maakt, hoe meer krullen je uiteindelijk zult krijgen. Door op deze manier krullen te maken in je haar moet je je wel bedenken dat je je stijltang lang genoeg over je vlechten laat gaan. Uiteraard moet je hierbij altijd een heat protector spray gebruiken, net zoals bij alle kapsels die je met een stijltang maakt. Deze spray zal je haar immers tegen de hitte beschermen en de kans op beschadiging zo klein mogelijk houden.

Door Olivier

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…