Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

6 tips tegen een vette huid

shana
4 min read

Heb jij ook vaak last van een vettige huid? Vooral de T-zone (voorhoofd, neus en kin) kan soms vettig aanvoelen. Een vette huid zorgt voor poriën, zwarte puntjes en verstopte talgkliertjes. Heb jij er ook genoeg van, van die vette glans op je gezicht op het einde van de dag? Lees hier onze tips om die vettige huid de baas te zijn!

Symptomen van een vette huid

Een vette huid wordt vaak gekenmerkt door een glimmend uitzicht en duidelijke poriën. Een vette huid is ook altijd dikker dan een niet-vette huid omdat meer talg aanwezig is op het huidoppervlak. Talg heeft een beschermend effect dat bestaat uit olie. Wanneer de vette huid niet goed verzorgd wordt, kan dit leiden tot ontstekingen. Mensen met een vette huid zijn ook meer gevoelig voor puistjes, acne en andere oneffenheden op de huid. Toch heeft een vette huid ook zijn voordelen, want een vette huid verouderd veel minder waardoor de huid langer jong blijft.

De oorzaken

Een vette huid kan te maken hebben met volgende oorzaken:

  • Erfelijkheid
  • De pil
  • Bepaalde make-up
  • Geen goede verzorging van de huid en te weinig reinigen
  • Hormoonveranderingen
  • Het volgen van een dieet

De tips tegen een vette huid

Een goede huidverzorging ligt aan de basis van een mooie en verzorgde huid:

1. Goede reiniging van de huid

Een goede reiniging van de huid is van essentieel belang voor de verzorging van je huid. Het voorkomt dat de poriën verstopt raken en/of je zwarte puntjes, ook wel mee-eters genoemd, krijgt. Gebruik geen agressieve reiniger, deze kan je huid uitdrogen. Je kan voor gel reinigers of reinigingsmelk gaan. Of probeer een oliereiniger voor je gezicht, het klinkt tegenstrijdig maar kan zeker een oplossing zijn. Je reinigt best je gezicht ’s morgens en ’s avonds.

2. De huid hydrateren

Zorg altijd voor een goede hydraterende crème. Veel mensen gebruiken geen crème omdat ze denken dat dit zorgt voor een nog vettigere huid. Een vochtarme huid kan zelfs nog meer zorgen voor een glimmende look. Wanneer de huid niet voldoende gehydrateerd wordt, gaat deze meer talg aanmaken en dus rapper vettig worden. Gebruik wel kleine hoeveelheden.

3. De vette huid scrubben

De huid scrubben vermindert de talgproductie en voorkomt verstopte poriën en puistjes. Het verbetert de huidstructuur en bevat ingrediënten die beter door de huid worden opgenomen. Het is daarom belangrijk om een vette huid regelmatig te zuiveren. De huid wordt properder en zal er ook beter uitzien.

4. Transparante poeder

Gebruik transparante poeder, het zorgt voor wat extra kleur en een gezonde, minder vette glans.

5. Masker

Breng één tot twee keer per week een masker aan op basis van klei. Klei absorbeert overtollig talg en maten de poriën schoon.

6. Gezond eten en drinken

Een goede voeding is belangrijk, ook voor een vette huid tegen te gaan. Een tekort aan vitamine B2 kan zorgen voor een vette huid. Eet daarom regelmatig noten, bonen of producten op basis van gist. Ook voldoende water drinken helpt om een vette huid tegen te gaan. Water heeft een zuiverende werking voor het lichaam en dus ook voor je huid. 

Door shana

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…