Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Natuurlijke middeltjes waarvan je nog niet wist dat ze je mooier maken

Camille
4 min read

Zomer of winter, dagdagelijks heeft je huid het hard te verduren. Daarom is het belangrijk dat je er goed zorg voor draagt. Daarnaast hoeft dat helemaal niet veel tijd in beslag te nemen. Met de volgende tips ben je alvast goed op weg naar het behalen van een stralende, gezonde en bovendien jongere huid.

Neem eens een koude douche

Een koude douche zorgt ervoor dat je lichaam jong wordt gehouden. Je houdt er misschien niet van, maar het is wel dé goedkoopste en meest efficiënte antiverouderingsbehandeling die er bestaat. Het maakt niet alleen je huid strak en glanzend, het zorgt ook voor energie, een goede bloedcirculatie, een sterk immuunsysteem en een sterker zenuwstelsel. Het is een van de beste manieren om je ochtend goed te starten. Probeer het zelf en merk meteen het verschil! Als een dagdagelijkse douche voor jou geen optie is, probeer het dan toch 1 maal in de week te doen.

 • Pas op: Wanneer je last hebt van hartritmestoornissen is het niet aan te raden om onder een koude douche te staan. Het is ook niet geschikt voor zwangere vrouwen.
 • Tip: Koud water lijkt minder koud als je je eerst insmeert met een dun laagje olie. Probeer ook niet eerst met warm water te douchen, dat maakt de drempel veel groter.

Gebruik olie voor alles

Olie is populairder dan ooit. Gebruik het voor je huid, je haar en je gerechten. Amandelolie is sterk aan te raden. Daarnaast zijn kokosolie, olijfolie, en broccoli – olie  ook echte  mooimakers voor je huid en haar.

 • Tip: Je haar is het meest kwetsbaar als het nat is, kam of borstel het daarom pas als het droog is.

Kom kommertijd

Komkommers zijn heel gezond en bevatten bovendien veel nuttige vitaminen. Daarnaast zijn ze heel goed voor je huid en zuiverend voor je lichaam, in het bijzonder voor de nieren. In de schil van komkommers zit silica, dat is een mineraalsupplement dat gemakkelijk opgenomen wordt door het lichaam en dat zorgt voor een goed bindweefsel in de huid. Met andere woorden, dat zorgt er dus voor dat je huid mooi strak en elastisch wordt gehouden.

Hoe meer zwavel, hoe beter

Zwavel wordt ook vaak gezien als een schoonheidsmiddeltje. Het geeft je gezond, glanzend en stralend haar. Daarnaast houdt het je huid strak en gezond. Het is veilig om in te nemen. Zwavel zit onder andere in alle eiwitten. Het komt ook voor in spinazie, rode kool, spruitjes en eiwitrijke producten. Daarnaast kan  je het ook innemen als supplement.

Voordelen van zwavel:

 • Het werkt vocht afdrijvend
 • Zwavel helpt tegen puistjes
 • Het zorgt ervoor dat je huid elastischer wordt
 • Het doet je huid stralen

Tip: Zwavel smaakt vreselijk als je het inneemt als supplement. Daarom leg je het best een lepel poeder onder je tong en spoel je het door met water.

Kook met kurkuma

Kurkuma, ook wel bekend als geelwortel, is een belangrijk kruid voor het reinigen van het bloed. Daarnaast stimuleert het de aanmaak van collageen en houdt het je huid soepel. Als je 1 theelepel per dag in je eten gebruikt, blijft je lichaam langer jong.

Water voor een gezonde huid

Drink voldoende water, zo’n 1,5 tot 2,5 liter per dag. Water helpt je lichaam reinigen en zorgt voor een jongere en stralende huid.

Voordelen van veel water te drinken:

 • Meer energie
 • Helpt afvallen
 • Jonger eruitzien
 • Goed voor de stoelgang
 • Regelt lichaamstemperatuur
 • Betere concentratie
 • Stimuleert lichaamsbeweging
Door Camille

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…