Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Zo kom je snel en gemakkelijk van uitslag en acne af

Anja
2 min read

Acne is de grootste plaag voor met name pubers. Veel jongeren hebben in meer of mindere mate last van deze ontsierende puistjes in hun gezicht. Het maakt veel pubers onzeker. Ze durven zich nergens meer te vertonen en het belemmert hen in hun sociale leven. Maar ook volwassenen kunnen last hebben van ontsierende uitslag en acne. Vooral in het gezicht is dit erg hinderlijk, omdat je het dan niet met kleding kunt bedekken.

Wat kun je doen?

Voorkomen is ook in dit geval beter dan genezen. Zorg dat je goed voor jezelf zorgt. Reinig je huid iedere dag en let op je voeding. Beide factoren kunnen ervoor zorgen dat je minder last van acne of andere vormen van uitslag hebt.

Vet eten zorgt dat je poriën dicht slibben en zo kunnen puistjes onttaan. Roken is ook slecht voor je huid. We onderscheiden in dit verband rokersacne, een weliswaar milde vorm van acne die vooral bij rokende vrouwen optreedt in de leeftijd tussen 25 en 50 jaar.  Daarnaast zorgt roken er ook nog eens voor dat je sneller rimpels en andere tekenen van huidveroudering krijgt. Stop dus met roken, het zal je huid meer dan goed doen.

Reinigen met de juiste middelen

Gebruik milde producten om je gezicht te reinigen. Kies een goede lotion die ervoor zorgt dat je poriën goed open zijn en blijven zodat er zich geen vet (talg) en vuil in kunnen ophopen. Was je gezicht  daarnaast regelmatig met water. Laat je adviseren bij de aankoop van verzorgingsproducten zodat je uitsluitend middelen gebruikt die geschikt zijn voor jouw huidtype.

Allergieën

Ook allergieën kunnen huiduitslag veroorzaken. Sommige mensen krijgen uitslag van aardbeien, kaas of chocolade. Wanneer blijkt dat je allergisch reageert op bepaalde voedingsmiddelen, bij voorbeeld doordat je huiduitslag krijgt, dan is de remedie simpel: vermijd deze producten. Wanneer het niet duidelijk is of er een allergie meespeelt en zo ja waarvoor, dan kan middels onderzoek worden getest wat de boosdoener is.

Lees ook:

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…