Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

9 X dit zijn de grootste vijanden van je huid

Anja
3 min read

Er zijn heel veel dingen slecht voor je huid. Je zult verbaasd staan als je ziet hoeveel van de onderstaande dingen die jij doet, niet goed voor je huid zijn. In dit artikel de grootste vijanden van je huid.

1. Make-up

Door een overdosis make-up gaan je poriën dichtzitten, waardoor je huid sneller oud wordt, en waardoor je meer onzuiverheden kunt verwachten.

2. Alcohol

Alcohol zorgt ervoor dat je huid gedehydreerd (erg droog) wordt. Na een leuk avondje uit, kun je je huid het best insmeren met crème. Als je elke dag een alcoholisch drankje drinkt, gaat je huid hier zeker last van krijgen op latere leeftijd.

3. Stress

Stress is slecht voor alles, en dus ook voor je huid. Niet alleen kan het vlekken, sufheid, en huiduitslag veroorzaken, maar ook (diepe) stress-lijnen zijn een gevolg van stress. Don’t hurry, don’t worry dus!

4. Te weinig slaap

Als je je 8 uurtjes per nacht slaapt, zul je er niet alleen fris uitzien, maar het zorgt ook voor hydratatie van de huid. Weinig slaap zorgt voor een doffe huid en verstopte poriën.

5. Zout

Helaas, de meeste snacks zijn superslecht voor je. Zoute chips en popcorn zorgen ervoor dat je huid erg droog en dof wordt.

6. Te veel scrubben

Als je je huid te vaak scrubt, haal je belangrijke oliën en bacteriën van je huid. Je huid gaat hierdoor veel talg produceren, waardoor je verstopte poriën krijgt en puistjes krijgt. 1 keer per week scrubben is het beste.

7. Cafeïne

Door elke ochtend een kopje koffie te drinken, ontstaan er sneller rimpels. Kun je de dag niet zonder koffie beginnen? Drink dan ook veel water om de koffie ‘weg te spoelen’.

8. Te weinig water drinken

Door veel water te drinken, krijgt je huid een gezonde gloed. Afvalstoffen worden sneller afgevoerd, waardoor je minder kans hebt op puistjes of andere onzuiverheden.

9. Roken

Door te roken ontwikkel je een vlekkerige huidskleur met diepe rimpels. Volgens onafhankelijk wetenschappelijk onderzoek zorgt elke 10 jaar dat je rookt een extra huidveroudering van 2,5 jaar…

Lees ook:

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…