Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

De gevolgen van slapen met make-up

shana
4 min read

Slapen met make-up is een slechte beauty gewoonte. Deze slechte gewoonte kan je letterlijk van je gezicht aflezen want slapen met make-up op kan er voor zorgen dat poriën verstopt zullen zitten en je zo makkelijker puistjes krijgt. Iedereen weet dat we elke avond voor het slapen gaan make-up goed moeten verwijderen, maar doen we dat wel ook? Sommigen denken ‘is dat nu echt zo erg om een nachtje te slapen met make-up?’, het antwoord is ja! Wij tonen verschillende redenen aan waarom het verwijderen van make-up voor het slapen gaan belangrijk is.

Huid herstellen

Je huid heeft een goede nachtrust nodig om goed te kunnen herstellen en de cellen te vernieuwen. Het is hierbij belangrijk dat je huid schoon is om dit proces zo goed mogelijk te laten verlopen. Dat kan alleen wanneer je make-up is verwijderd. Als je poriën verstopt zijn, is het best dat je eenmaal in de week een scrub aanbrengt op je gezicht om dode huidcellen te verwijderen. Scrub niet te vaak of te hard, dat kan de huid irriteren. Let ook op dat je mascara goed verwijdert is voor je gaat slapen. Als je dit vergeet kunnen je wimpers makkelijker breken.

Foundation

Foundation is meestal de boosdoener voor je poriën, rimpels en acne. Het wordt dik aangebracht bovenop een dagcrème. De foundation wordt vaak blootgesteld aan schimmels of bacteriën, waar je niet bewust van bent. Dat kan ervoor zorgen dat de huid niet kan vernieuwen en herstellen. Daarom is het belangrijk om elke avond de foundation goed te verwijderen, zodat je huid opnieuw kan ademen. Want wie wilt nu gaan slapen met mogelijke schimmels en bacteriën?

Mascara

Je moet er niet alleen voor zorgen dat de foundation is verwijderd, maar ook mascara is belangrijk. Slapen met mascara kan nadelen hebben voor je wimpers, zo kunnen ze broos worden en sneller afbreken. Mascara verstopt ook de haarzakjes en kan zorgen voor irritatie op de huid. Heb je vaak een ontsteking aan je oogleden? Dan kan slapen met mascara daar wel eens de oorzaak van zijn.

Lippenstift

Wat vaak wordt vergeten is het verwijderen van lippenstift. Elke lippenstift zal ervoor zorgen dat je lippen uitdrogen. Zo kunnen kloofjes ontstaan. Krijg je de lippenstift niet goed af, kies dan voor een zachte scrub. Slapen met restjes lippenstift is dus niet gezond voor je huid.

Alles goed reinigen

Het haat moment breekt weer aan: het verwijderen van make-up, wanneer je net zo moe bent. Na een lange dag is dit wel het laatste waar je zin in hebt, niet? Maar we weten allemaal dat het heel belangrijk is om alle make-up goed te verwijderen. Haal het grootste deel van je make-up weg met vochtige doekjes, cleansing olie of micellair water. Daarna kan je beginnen aan het echte werk. Neem reinigende gel, melk of balsem en veeg alle resten weg. Om alles goed te reinigen kan het nog nuttig zijn om na deze stappen je gezicht nog eens te reinigen met water en goed af te drogen met een propere handdoek zodat alle bacteriën weg zijn.

Écht elke avond

Moet dat nu echt elke avond? Ja! Zelfs één nachtje overslaan kan flinke gevolgen hebben voor je huid. Het best reinig je de huid een halfuur voor het slapen gaan. Hoe vaker je met make-up in slaap valt, hoe erger de schade kan zijn.

Maak dus komaf met deze slechte beauty gewoonte en reinig altijd je gezicht voor je gaat slapen, hoe moe je ook bent! Je huid zal je dankbaar zijn. 

Door shana

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…