scrollTop top

6 voedingsmiddelen die je huid doen stralen

6 voedingsmiddelen die je huid doen stralen

Een gezonde en stralende huid is iets wat iedereen wel zou willen hebben. Daarom schaffen veel mensen dure middeltjes aan om de huid zo mooi mogelijk te maken. Maar in sommige gevallen kan de juiste voeding al een wereld van verschil maken voor je huid. Daarom bespreken we in dit artikel 6 voedingsmiddelen die je huid laten stralen. En er zitten verrassend lekkere voedingsmiddelen tussen!

1. Groene thee

Misschien wist je al langer dat dit een bijzondere theesoort is, met positieve invloed op je gezondheid. Maar door alle antioxidanten die groene thee bevat helpt het ook huidveroudering tegen te gaan.

2. Rode wijn

Een glaasje rode wijn kan een positieve invloed hebben op onze huid. Met name sauvignon, zou helpen tegen huidveroudering doordat het beschermt tegen uv-straling.

3. Honing

Als je dan toch groene thee aan het drinken bent, kun je daar het best ook honing doorheen doen. Honing vergroot namelijk het herstellend vermogen van je huid.

4. Donkere bladgroenten zoals spinazie

Deze soorten groenten bevatten een grote hoeveelheid antioxidanten die huidveroudering tegengaan. Bovendien bevatten ze volop vitamine A en C die de talgproductie stimuleren en haarfolikels aanmaken. Een goede  bron voor een stralende huid dus!

5.Chocolade

Misschien onverwacht, maar daarom juist alleen maar leuker. Chocola bevat veel antioxidanten en bevordert de bloedcirculatie en hydratatie van de huid. Eet je huid stralend met chocola!

6. Bosbessen

Wederom een bron van antioxidanten. De antioxidanten in bosbessen verwijderen afvalstoffen in de huid en helpen de huid te herstellen.

Lees ook:


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  263.835.659
 • Aantal
  doden
  5.230.959
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  1.809.557
 • Aantal
  doden
  27.120

Schrijf je in op “Gezond Vandaag” en ontvang de beste artikels dagelijks in je mailbox!