Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Dit zijn de beauty benefits van honing

Anja
2 min read

Een product waar je misschien niet meteen aan denkt bij een uitgebalanceerd dieet en een gezonde levensstijl, is honing. Toch heeft de door bijen geproduceerde zoetstof een aantal goede eigenschappen. Ook voor je uiterlijk kan honing een heel positieve uitwerking hebben. Lees en laat je verrassen door honing!

Voordelen voor sporten en afvallen

Wie op zoek is naar beauty benefits, zal vast een mooi lichaam willen hebben. Veel mensen gaan daarvoor naar de sportschool of op een andere manier fit proberen te worden. En honing kan hier juist een positieve bijdrage aan leveren. Honing is met zijn enorme hoeveelheid koolhydraten namelijk een van de meest effectieve leveranciers van energie.

Bovendien is de energie die honing levert afkomstig van een natuurlijke bron en daardoor gezonder dan de meeste andere energiebronnen.  

Ook zijn er onderzoeken die bewijzen dat honing een positieve invloed heeft op mensen die willen afvallen. Wanneer je voor het slapen iets met honing neemt, bijvoorbeeld thee, zul je in je slaap meer vet verbranden.

Andere beauty benefits

Het kan nog mooier, ook zonder te sporten zijn er een aantal beauty benefits van honing.  Als je wondjes of blaren hebt, helpt honing namelijk ze te onsmetten en uiteindelijk zelfs te genezen. Uit onderzoek bleek zelfs dat honing hielp waar traditionele geneesmiddelen tekortschoten. En zeg nou eerlijk? Een wondje of blaar op je huid is nou niet echt iets wat de meeste mensen mooi vinden.

Ook tegen een droge huid helpt een laagje honing als de beste. Genoeg beauty benefits dus.

Lees ook:

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…