Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

A little bit yoga each day keeps the doctor away

Camille
2 min read

Je hoort het wel vaker, yoga is gezond en mensen die yoga doen leven een stuk langer. Maar is dat ook zo? En zo ja, wat maakt yoga dan zo gezond?

Yoga is een levensstijl

Yoga is een manier van leven waarbij gezondheid, vitaliteit en een sterke geest voorop staan. Het is meer dan simpelweg bepaalde oefeningen doen, het is een manier van ademen, geestelijke rust vinden en jezelf blijven verbeteren. Hierdoor hebben mensen die yoga doen een andere mindset gekregen. Het gaat om het gezond houden van je lichaam en het sterker en flexibeler maken van je spieren.

Minder stress

Door de geestelijke balans die yoga creëert, hebben mensen die regelmatig aan yoga doen, minder stress. Stress is zeer slecht voor de gezondheid en kan op lange termijn zorgen voor chronische klachten. Iemand die aan yoga doet zal hier minder snel last van krijgen.

Bloeddruk

Yoga verlaagt de bloeddruk. Ademoefeningen zijn een groot deel van yoga, en dit verbetert de longinhoud. Een grotere longinhoud zal zorgen voor een betere bloeddruk. Je uithoudingsvermogen zal ook zeker toenemen door het beoefenen van yoga.

Flexibiliteit

Yoga zorgt voor een flexibel lichaam. Deze flexibiliteit zorgt voor minder blessures en een betere houding van het lichaam. Hierbij kan je denken aan minder rugklachten, beter slaappatroon en algehele betere houding.

Balans

Je balans wordt beter door het beoefenen van yoga. Door het verminderen van stress, het verliezen van gewicht en het versterken van de spieren, komt je volledige lichaam in balans. Vaak hebben mensen door overgewicht last van een mindere balans en door het beoefenen van yoga wordt dit vaak opgelost. Hierdoor zullen bijvoorbeeld mensen met overgewicht beter kunnen sporten om sneller gewicht te verliezen.

Houdt yoga de dokter weg? Wij zijn hier alvast van overtuigd. Je zult zelf ook merken dat yoga meer is dan alleen een paar oefeningen, het is een levensstijl waar je snel de vruchten van zult plukken.

Door Camille

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…