Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Iedereen kan yoga doen. Tips en tricks

Camille
2 min read

Beginnen met yoga is makkelijker dan je denkt! Het is tevens een zeer goede oefening voor het lichaam, maar misschien nog wel beter voor de geest. Yoga zal zorgen voor meer rust in je leven en een sterker lichaam. En het is natuurlijk ook nog eens heel leuk!

Hierbij een aantal tips voordat je begint met yoga.

Yoga-mat

Koop een yoga mat! Dit is misschien wel het belangrijkste voor iedereen die aan yoga doet. Yoga bestaat uit veel oefeningen op de vloer waarbij knieën en andere lichaamsdelen belast worden. Door een goede yoga mat te gebruiken zal je geen last krijgen van deze lichaamsdelen. Dit is ook eigenlijk het enige hulpmiddel dat je nodig hebt om goed te beginnen met yoga.

Geschikte kleding

Bij het beoefenen van yoga speelt flexibiliteit een grote rol. Hierbij maak je bewegingen die soms vragen om erg flexibele kleding. Zorg dus voor kleding waarin je je vrij kunt bewegen. Er zijn speciale yoga broeken die hiervoor heel geschikt zijn.

Gewoon doen!

Bij yoga denken veel mensen aan onmogelijke posities en rare zweverige termen. Dit is absoluut niet waar. Yoga is heel toegankelijk en zelfs de beginners kunnen vaak al meer dan ze denken. Onze beste tip is dan ook: gewoon doen en ontspan! Yoga is niet zo moeilijk als het soms lijkt, en oefening baart kunst.

Vraag advies

Als je net bent begonnen met yoga, heb je vast veel vragen. Hoe word ik flexibeler? Hoe kan ik bepaalde oefeningen doen? Moet ik anders gaan eten? Je yoga docent of medestudenten kunnen je hier vast mee helpen. Iedereen was ooit een beginner en het is logisch dat je bepaalde vragen hebt. Voor verdere vragen kan je ook altijd het boek 'Yoga met Evy' raadplegen. Hét yogahandboek met meer dan 85 yogaposes stap voor stap toegelicht.

Yoga past perfect in een gezonde levensstijl en wij hopen van harte dat deze tips je hierbij zullen helpen. 

Door Camille

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…