Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

De positieve effecten van superfood bij het ontbijt

Milan
4 min read

Iedereen lijkt tegenwoordig in de ban van superfoods. Je leest erover in de bladen en ze worden uitgebreid besproken in lifestyleprogramma’s op televisie. Maar wat zijn het nu eigenlijk en wat heb je eraan? Het zijn natuurlijke voedingsmiddelen die een zeer sterk geconcentreerde voedingswaarde bezitten. Ze bevatten hierdoor een extra grote hoeveelheid vitaminen, mineralen, aminozuren en antioxidanten. Het verschil tussen gezond en ‘superfood’ heeft vooral te maken met de hoeveelheid aanwezige, verschillende gezonde eigenschappen.

Kort samengevat kunnen we dus wel zeggen dat ze meer gezonde eigenschappen hebben dan gewone gezonde producten. Enkele voorbeelden van superfoods zijn bessen, zaden, groenten, fruit en algen. Steeds meer mensen kiezen ervoor om dit soort superfoods te eten bij het ontbijt. En dat is heel begrijpelijk. Want superfoods hebben veel meer voedingswaarde ten opzichte van de normale ontbijtproducten. En dat heeft veel voordelen. Wij zetten ze voor je op een rijtje:

  • Je krijgt er meer energie van.
  • Het is goed voor je stoelgang.
  • Je blijft beter op gewicht.
  • Je blijft er mooi bij.
  • Het is goed voor je lichaamsconditie.
  • Je bouwt weerstand op.
  • Ze helpen bij slaapproblemen.

Je krijgt meer energie

Eén van de belangrijkste voordelen van superfoods eten bij het ontbijt is dat je er veel energie door krijgt. En dat niet alleen. Je lichaam haalt ook voor een langere periode energie uit hetzelfde voedsel. Hierdoor blijft je bloedsuikerspiegel stabiel en zal je minder snel vermoeid raken. Na een dergelijk ontbijt zal je de hele door meer energie hebben en dus ook productiever zijn.

Het is goed voor je stoelgang

In superfoods zitten bijna altijd heel veel vezels. Veel meer dan in normale ontbijtproducten. Deze vezels zijn heel goed voor onze darmflora. En dat is goed nieuws voor iedereen die problemen heeft met z’n stoelgang. Neem superfoods bij het ontbijt en deze problemen zijn binnenkort verleden tijd.

Je blijft beter op gewicht

Als je eenmaal bent afgevallen wil je natuurlijk op gewicht blijven. En ook dan kun je veel hebben aan een ontbijt met superfoods. Na het eten van superfoods heb je immers voor een langere tijd energie en geen hongergevoel. Hierdoor zal je minder snel grijpen naar ongezond voedsel en gemakkelijker op gewicht blijven.

Je blijft er mooi bij

Eén van de meest fascinerende kenmerken van superfoods is dat ze de huidveroudering tegen gaan. Dit heeft alles te maken met de grote hoeveelheid antioxidanten erin. Deze antioxidanten houden je huid jong en mooi. En ook je haar en nagels blijven in optimale conditie. Van dagelijks ontbijten met deze soort voeding krijg je dus ook een gezonde en frisse uitstraling.

Het is goed voor je lichaamsconditie

Dankzij het eten van superfoods krijgt je lichaam meer energie. En omdat je zoveel verschillende voedingsstoffen binnenkrijgt kun je er ook zeker van zijn dat je geen tekort krijgt van bepaalde vitamines of mineralen. Ontbijten met superfoods draagt op deze manier bij aan een goede lichaamsconditie.

Je bouwt weerstand op

Dankzij de superfoods heb je meer energie, minder snel een tekort aan voedingsstoffen én je bouwt meer weerstand op. Dit komt door de hoge concentraties antioxidanten in het voedsel. Elke dag ontbijten met superfoods heeft dus tot gevolg dat je lichaam meer weerstand opbouwt. En een hogere weerstand betekent minder snel ziek worden.

Ze helpen bij slaapproblemen

Niets is zo frustrerend als niet in slaap kunnen kopen. We piekeren en piekeren en kunnen maar niet goed ontspannen. Superfoods kunnen hier op een hele natuurlijke manier bij helpen. Een combinatie van Himalaya zeezout en honing blijkt een beproefd middel om het cortisol niveau in het lichaam te stabiliseren. Hierdoor kun je beter ontspannen, makkelijker in slaap vallen en ook beter doorslapen.

Conclusie

Het ontbijten met superfoods heeft wel degelijk positieve effecten op je gezondheid. Maar strikt noodzakelijk is het niet. Superfoods zijn namelijk niet het antwoord op alle gezondheidsproblemen. Ook zijn ze niet onmisbaar. Iedereen die gezond en gevarieerd eet én voldoende beweegt heeft ze in principe niet nodig. Niettemin blijkt het in het drukke leven van tegenwoordig soms lastig om altijd goed te blijven eten en voldoende te bewegen. En dan kan een ontbijt met dergelijke voeding een goede en zeer waardevolle aanvulling zijn. Een soort gezondheid boost.

Door Milan

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…