Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Vrouwen moeten regelmatig Masturberen: Waarom het zo gezond is?

Olivier
4 min read

Masturberen is een onderwerp waar niet veel over gesproken wordt, simpelweg omdat er een beetje een taboe heerst over ‘soloseks’. Iedereen weet van elkaar dat ze het doen, maar er zijn maar weinig mensen die open spreken over de soloseks die ze hebben. Best vreemd eigenlijk, want soloseks is naast prettig ook nog eens erg gezond. Waarom soloseks zo gezond is voor het lichaam, lees je in dit artikel. Zo worden in dit artikel de vijf gezondheidsvoordelen besproken waar vrouwen van profiteren als ze regelmatig masturberen, zodat je meer inzicht krijgt in de pluspunten van soloseks.

Voordeel 1: Je kunt er beter door slapen

Heb je regelmatig moeite om in slaap te komen? Dan kun je natuurlijk slaappillen, rustgevende muziek en slaapbevorderende thee gebruiken om sneller in slaap te komen, maar je kunt ook gewoon even ‘soloseksen’. Door te masturberen maakt je lichaam namelijk endorfine aan en door deze endorfine ontspan je, waardoor je minder last hebt van stress en pijn en gemakkelijker in slaap valt. In plaats van allerlei middelen te gebruiken om gemakkelijker in slaap te komen, kun je dus ook gewoon even masturberen.

Voordeel 2: Je spieren worden sterker

Een ander voordeel van masturberen, is dat je spieren er sterker van worden. Voor een work-out hoef je dus helemaal niet naar de sportschool, maar kun je ook even in je eentje in bed duiken. Door jezelf te bevredigen train je bijvoorbeeld de spieren in de bekkenbodem en een bijkomend voordeel van sterkere bekkenbodemspieren, is dat je meer kunt genieten van de seks. Tot slot zou een sterkere bekkenbodem tot minder ongewild urineverlies leiden, wat ook zeker een interessant voordeel is van masturberen.

Voordeel 3: Masturberen vermindert eventuele PMS klachten

Heb je vaak last van rugpijn, buikkrampen en hoofdpijn als je ongesteld moet worden of als je ongesteld bent? Dan kan het helpen om wat meer te masturberen. Door als vrouw wat meer te masturberen, wordt de pijn namelijk minder. Dit komt omdat er dan meer bloed naar het bekkengebied stroomt, waardoor de pijnklachten vanzelf minder worden. Laat de pijnstillers liggen en masturbeer een keertje, dat is veel gezonder en een natuurlijke manier om van jouw pijnklachten af te komen.

Voordeel 4: Het verlicht de pijn van een blaasontsteking

Heb je last van een blaasontsteking en heb je hierdoor vooral veel pijn bij het plassen? Dan kan het ook helpen om regelmatig te masturberen. Door jezelf regelmatig te bevredigen, vermindert de pijn van de ontsteking en kunnen oude bacteriën uit de baarmoederhals gemakkelijker verdwijnen. Hierdoor heb je minder kans op een nieuwe blaasontsteking en gaat de huidige blaasontsteking bovendien sneller over.

Voordeel 5: Je hebt minder kans op het ontwikkelen van diabetes type 2

Tot slot heb je minder kans op diabetes type 2 te ontwikkelen als je regelmatig masturbeert. Uit onderzoek is gebleken dat vrouwen die meer orgasmes krijgen, minder kans hebben op het ontwikkelen van suikerziekte en dus langer gezond blijven. Waarom je precies minder kans hebt op het ontwikkelen van diabetes type 2 als je regelmatig masturbeert, is nog onduidelijk. Wellicht wordt dit later nog aangetoond in een nieuw onderzoek, maar voor nu weet je in ieder geval dat zelfbevrediging gezond is.

Conclusie

Naast het feit dat het prettig is om jezelf te bevredigen, hebben vrouwen nog vijf goede redenen om regelmatig te masturberen. De belangrijkste gezondheidsvoordelen van het regelmatig masturberen voor vrouwen, zijn de volgende:

  1. Je kunt gemakkelijker in slaap komen na het masturberen.
  2. Je spieren worden sterker, waardoor de seks prettiger wordt en het gemakkelijker is om de urine op te houden.
  3. Je hebt minder van PMS klachten als hoofdpijn, rugpijn en buikkrampen.
  4. Je hebt minder last van de pijnklachten van een blaasontsteking, kunt een blaasontsteking voorkomen en een bestaande blaasontsteking sneller laten verdwijnen.
  5. Je hebt minder kans op het ontwikkelen van diabetes type 2, ook wel suikerziekte genoemd.

Wil jij van deze gezondheidsvoordelen profiteren? Bevredig jezelf dan regelmatig en je bent gelukkiger en gezonder! 

Lees ook:

Door Olivier

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…