Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

12 redenen waarom vrouwen elke dag moeten masturberen

Jaro Broeklander
4 min read

Masturberen; iedereen doet het, weinig mensen geven het alleen toe. Uit meerdere onderzoeken komt naar voren dat ongeveer 95% van de mannen en ruim 80% van de vrouwen geregeld masturbeert. Uit een ander onderzoek blijkt weer dat mannen minstens één keer per week masturberen en vrouwen minstens één keer per maand. Daarnaast beginnen jongens over het algemeen eerder met masturberen. Zo masturbeert ongeveer 68% van de 14-jarige jongens. Bij de meisjes lag dit percentage maar op een schamele 31%.

Ok, genoeg feitjes. Waarom is het nu goed om te masturberen? Wij zochten het uit. Hieronder 14 redenen waarom vrouwen elke dag moeten masturberen.

Waarom het zo gezond is om te masturberen?

 1. Ontspanning
  Masturberen zorgt voor een verhoogde hormoonproductie. Dit zorgt er op zijn beurt weer voor dat je lichaam ontspant, je stress vermindert en je humeur verbeterd wordt!
 2. Slaap lekker
  Masturberen zorgt ervoor dat je lekkerder inslaapt en zou er bovendien voor zorgen dat je dieper slaapt. Daarnaast zijn er wetenschappers die beweren dat masturbatie helpt bij het ‘restless legs syndroom’
 3. Sterke spieren
  Daarnaast zorgt masturbatie voor het versterken van je spieren. Met name de bekkenbodemspieren.
 4. Bloedsomloop
  Door te masturberen verbetert de doorbloeding van je lichaam. Met name de doorbloeding in de onderbuik.
 5. Voorkomen van infecties
  Masturbatie voorkomt urineweg- en cervicale infecties. Dit wordt het zogeheten ‘tenting-effect’ genoemd. Dit treedt op bij seksuele opwinding. De baarmoederhals trekt samen en de vagina zet uit. Vervolgens scheidt de vaginawand meer vocht uit en dit verhoogt de zuurtegraad in de vagina. Op deze manier worden schadelijke bacteriën afgevoerd uit het lichaam.
 6. Au!
  Masturberen tijdens je ongesteldheid? Doen! Uit meerdere onderzoeken blijkt dat masturbatie kan helpen tegen vervelende menstruatie pijntjes.
 7. Overgang
  Uit onderzoek blijkt dat masturberen na de menopauze kan helpen tegen vaginale vernauwing en droogte. Door te masturberen voorkom je eventuele irritatie en pijn bij het vrijen.
 8. Veilig vrijen
  Masturberen is een zeer veilige manier van vrijen. Zelfs als er sperma, menstruatiebloed of andere vaginale afscheiding in contact wordt gebracht met de slijmvliezen, is het risico op een soa minimaal.
 9. Geen gevaar
  Zolang er geen (gevaarlijke) accessoires gebruikt worden bij het masturberen, kan er eigenlijk niets fout gaan. Vaak worden alleen de vingers en soms een vibrator gebruikt. Dit kan de vagina niet beschadigen.
 10. Zelfvertrouwen
  Masturberen is goed voor je zelfvertrouwen. Je wordt meer en meer vertrouwd met je eigen lichaam en dit heeft een positieve invloed op je seksuele ontwikkeling. Ook is het bevorderend voor latere seksuele ervaringen.
 11. Masturberen in een relatie
  Zelfs als je in een relatie zit, is het heel normaal en gezond om af en toe te masturberen. Uit onderzoek komt naar voren dat vrouwen die het vaakst masturberen, een beter seksleven hebben mét hun partner. Masturberen is als het name een aanvulling, welke je seksleven wel degelijk kan verbeteren.
 12. Klaarkomen!
  Last, but not least! Masturberen is gewoon heel erg lekker en bevredigend. Uit Belgisch onderzoek blijkt namelijk dat 70% van de vrouwen altijd klaarkomt tijdens het masturberen. Tijdens het vrijen met een partner ligt dit percentage op een schamele 40%…
Door Jaro Broeklander

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…