Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Dit zijn de voordelen van masturberen

Anja
2 min read

Masturberen, geen eenvoudig onderwerp om over te spreken. Schaamte speelt daarin vaak mee. Dat is erg spijtig, want zelfbevrediging heeft veel voordelen.

Vrouwen gebruiken vooral hun vingers bij het masturberen, waarbij mannen zo goed als hun gehele hand gebruiken. Het gevoel als je klaarkomt is hetzelfde als wanneer je sex hebt met iemand.

1. Humeurboost

De voordelen van masturberen: het is rustgevend, het verlaagt stress/druk, een enorme vermindering in de kans op een seksuele ziekte en is leerzaam. Leerzaam? Ja. Het helpt je in je seksuele ontwikkeling. Je weet daardoor wat jij prettig vindt. Verder is het goed voor je humeur. Tevens verzacht masturbatie bij vrouwen de pijn tijdens de maandelijkse periode.

2. “Hoe vaak doe jij ‘t?”

De frequentie van masturberen verschilt per persoon. Vrouwen masturberen bijvoorbeeld minder vaak dan mannen. Mannen hebben veel minder nodig om ‘zin’ te krijgen. Bij een vrouw is dat een langzaam proces. Voor mannen is het veel lastiger om een foto van een aantrekkelijke vrouw/man te simplificeren dan een vrouw. Met andere woorden; zij zijn dan sneller opgewonden. Dat ligt niet aan verschil in zelfbeheersing, want die is nagenoeg hetzelfde bij mannen en vrouwen. De impuls is sterker bij mannen om opgewonden te worden. Wel vier keer sterker. Hierdoor masturberen mannen vaker dan vrouwen. Een vrouw is beter in het ‘wegstoppen’ van haar opwinding, omdat het bij haar langer duurt.

3. Nadelen van masturberen?

In de wereld heersen behoorlijk wat theorieën over masturbatie. Vaak moet je die met een korreltje zout nemen. Je wordt bijvoorbeeld echt niet blind van masturberen. Andere fabels, zoals het minder produceren van sperma bij mannen, is ook ontkracht. Het verbetert juist de kwaliteit. Zelfbevrediging verbetert je seksleven, want je traint je geslachtsdeel. Hierdoor kun je meer genieten van seks. Nadelen van masturbatie liggen vooral in persoonlijke overtuiging. Hierdoor worden soms fabels verspreid.

Masturbatie kan een lastig onderwerp zijn om over te praten. De voordelen wegen echter zeker op tegen de ‘nadelen’. Met alle voordelen hoef je je echt niet te schamen.

Een leuk bijkomend artikel: 12 Redenen waarom Vrouwen moeten Masturberen

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…