Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Waarom je vaker bloemkool zou moeten eten

Anja
2 min read

Bloemkool, een groente die gewoon in eigen land groeit en bij vrijwel elke Belg bekend is. Een echte ‘klassieker’ maar hoe vaak eet jij nu bloemkool? Over het algemeen wordt bloemkool te weinig gegeten door ons. Daarom hieronder 7 redenen waarom je vaker bloemkool zou moeten eten!

1. Voedingswaarde

Bloemkool bevat vitamine B1, B2, B3, B5, B6 en B9, omega 3-vetzuren en vitamine K. Het is tevens een bron van eiwitten, fosfor en kalium.

2. Antioxidanten

Naast de antioxidanten, vitamine C en mangaan bevat bloemkool ook carotenoïden en fytonutriënten die het risico op stress en daarbij horende ziekten doen dalen.

3. Detox

Bloemkool bevat glucosinolaten, thiocyanaten en allerlei enzymen die de lever helpen om potentieel giftige substanties te neutraliseren.

4. Kankerpreventie

Tal van wetenschappelijke studies linken bloemkool aan kankerpreventie (vooral aan de preventie van blaas-, borst-, dikke darm-, prostaat- en eierstokkanker).

5. Bestrijding van onstekingen

Regelmatige consumptie van bloemkool kan het risico op chronische ontstekingen verminderen.

6. Spijsvertering

Een kop gekookte bloemkool bevat ongeveer 3,35 gram aan voedingsvezels die essentieel zijn voor je spijsverteringsstelsel. De aanwezigheid van glucoraphanine beschermt daarnaast ook je maag tegen bepaalde ziekteverwekkende bacteriën.

7. Goed voor hart en hersenen

Dankzij de antioxidante en anti-inflammatoire eigenschappen biedt bloemkool bescherming tegen hart- en hersenaandoendingen.

Lees ook:

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…