Hongarije keurt als eerste EU-land Russisch vaccin goed
Hongarije heeft als eerste land in de Europese Unie het gebruik van het Russische Spoetnik V-vaccin goedgekeurd. Daarmee omzeilt Boedapest het Europees Medicijnagentschap. Premier...
Inhoud
Bloemkool, een groente die gewoon in eigen land groeit en bij vrijwel elke Belg bekend is. Een echte ‘klassieker’ maar hoe vaak eet jij nu bloemkool? Over het algemeen wordt bloemkool te weinig gegeten door ons. Daarom hieronder 7 redenen waarom je vaker bloemkool zou moeten eten!
Bloemkool bevat vitamine B1, B2, B3, B5, B6 en B9, omega 3-vetzuren en vitamine K. Het is tevens een bron van eiwitten, fosfor en kalium.
Naast de antioxidanten, vitamine C en mangaan bevat bloemkool ook carotenoïden en fytonutriënten die het risico op stress en daarbij horende ziekten doen dalen.
Bloemkool bevat glucosinolaten, thiocyanaten en allerlei enzymen die de lever helpen om potentieel giftige substanties te neutraliseren.
Tal van wetenschappelijke studies linken bloemkool aan kankerpreventie (vooral aan de preventie van blaas-, borst-, dikke darm-, prostaat- en eierstokkanker).
Regelmatige consumptie van bloemkool kan het risico op chronische ontstekingen verminderen.
Een kop gekookte bloemkool bevat ongeveer 3,35 gram aan voedingsvezels die essentieel zijn voor je spijsverteringsstelsel. De aanwezigheid van glucoraphanine beschermt daarnaast ook je maag tegen bepaalde ziekteverwekkende bacteriën.
Dankzij de antioxidante en anti-inflammatoire eigenschappen biedt bloemkool bescherming tegen hart- en hersenaandoendingen.
Lees ook:
Hongarije heeft als eerste land in de Europese Unie het gebruik van het Russische Spoetnik V-vaccin goedgekeurd. Daarmee omzeilt Boedapest het Europees Medicijnagentschap. Premier...
Een podcast met o.a. sportarts Ruben De Gendt en diëtiste Julie Raekelboom
Een podcast met o.a. Nina Mouton,
de schrijfster van het boek
Een podcast met o.a. fervente vasters Dr. Servaas Bingé en Pieter Loridon