Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Word je van Zwarte Chocolade echt slimmer?

Anja
2 min read

Chocoladeliefhebbers opgelet, want we hebben goed nieuws! Volgens recent onderzoek is chocolade (met name zwarte chocolade) goed voor je! Je moet er natuurlijk niet in overdrijven, maar een paar keer per week genieten van een lekker stuk chocolade heeft veel voordelen.

Goed voor hersenen en concentratie

Onderzoekers aan de Universiteit van Zuid-Australië hebben twee groepen mensen verschillende testen laten afleggen. De ene groep at minimaal één keer per week een stukje chocolade en de andere groep at minder vaak tot helemaal geen chocolade. Wat bleek? De groep die wel chocolade at, scoorde beter op de testen dan de andere groep. Het werkt dus bevorderlijk voor je geheugen, concentratie en probleemoplossend vermogen.

Effect van chocolade

De onderzoekers denken dat dit te maken heeft met het stofje flavanol in cacao en chocolade. Deze stof zorgt ervoor dat de bloedstroom naar de hersenen wordt gestimuleerd. En daarmee dus het geheugen, de concentratie en het probleemoplossend vermogen. Het was al eerder bekend dat dit stofje de kans op hart- en vaatziekten vermindert en helpt tegen dementie en overgewicht, maar dat het ook effect heeft op de slimheid van mensen is nieuw.

Niet alle chocolade is evengoed voor je, melkchocolade en witte chocolade bevatten minder cacao en dus minder flavanol. Zwarte chocolade heeft het meeste effect.

Lees ook:

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…