Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

De beste tips tegen statisch haar

Anja
2 min read

Je kent het vast wel, je wilt je haar in model brengen en het springt knetterend alle kanten op, niets mee te beginnen. Wat je ook doet, niets lijkt te helpen. Je kunt je dan natuurlijk gewoon neerleggen bij het feit dat je een bad hair day hebt. Maar er zijn manieren om ervoor te zorgen dat je haar minder statisch wordt.

Metalen kam

De simpelste manier om je haar snel minder statisch te maken is het kammen met een metalen kam. Een borstel geeft soms te veel wrijving dus die kun je dan beter niet gebruiken. Van een plastic kam wordt je haar juist statisch. Een metalen kam haalt de “elektrische lading” uit je haar en zorgt er dus voor dat het minder springerig wordt. Ook kun je met je kam voorkomen dat je haar statisch wordt. Spuit wat haarlak op je kam en kam je haar als het nog vochtig is na het wassen. Zo zal je haar eenmaal opgedroogd minder statisch zijn.

Juist wassen

Wil je voorkomen dat je haar gemakkelijk statisch wordt, was het dan niet te vaak en gebruik de juiste middelen.

  • Neem een milde shampoo die past bij jouw haartype en gebruik niet te veel shampoo. Dit droogt namelijk je haar uit en verhoogt de kans op statisch haar.
  • Gebruik vervolgens een conditioner op siliconenbasis. Die legt namelijk een soort beschermend laagje over je haar wat ervoor zorgt dat het minder snel statisch wordt.

Heb je onderweg ineens last van statisch haar? Zorg dat je een tubetje handcrème in je tas hebt. Smeer je handen ermee in en wrijf vervolgens zachtjes door je haren. Het zal de staticiteit een stuk minder maken.

Lees ook:

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…