Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Hoe overleef ik een bad hair day

shana
4 min read

Je kent het wel, wanneer je opstaat, in de spiegel kijkt en denkt bij jezelf: een bad hair day! Je haar wilt niet mee en het lukt je ook niet om het in model te brengen. Iedereen heeft het wellicht wel al eens meegemaakt. Bad hair days maken je chagrijnig en dat is voor niemand leuk. Toch zijn er een aantal tips om een bad hair day door te komen!

1. Was je haar opnieuw

Heb je nog veel tijd over ‘s ochtends? Was je haar dan gewoon opnieuw. Zo kan je je haar opnieuw stylen en in model brengen om zo alsnog stijlvol naar het werk te vertrekken!

2. Droogshampoo

Toch niet zo veel tijd ’s ochtends? Gebruik dan een droogshampoo. Deze shampoo breng je aan op de haarwortels en masseer je voorzichtig in je haar. Het eindresultaat mag zeker gezien worden, want je haar ziet er een stuk minder vettig uit en heeft meer volume. Gebruik deze niet dagelijks, want droogshampoo varvangt geen gewone shampoo. 

3. Stijl- of krultang

Een stijltang of krultang kan soms wonderen doen. Je haar stijlen zorgt voor meer glans en het ziet er meteen al veel beter uit. Als je lang of middellang haar hebt, kan je je haar ook krullen. Krul enkel het onderste gedeelte van je haar en spray wat lak over je haar. Je haar zit al meteen stukken beter. Let wel op met het te veel stijlen of krullen van je haar, want het zorgt voor sneller gespleten haarpunten en droog haar

4. Steek je haar op

Als je haar echt niet wil meewerken, steek je haar dan gewoon op.

  • Paardenstaart: een strakke hoge staart is vaak de uitkomst voor een bad hair day.
  • Knot: je hebt een bad hair day, dus er zit niets anders op dan een knot te maken. Borstel je haar goed door en draai het in een knot.
  • Vlecht: een vlecht doet het in elke situatie goed. Maak een mooie nonchalante zijvlecht of vissengraatvlecht. Je krijgt vast complimentjes!

5. Make-up time

Valt je haar niet meer te redden? Trek de aandacht dan naar iets anders dan je haar. There’s always lipstick! Gebruik wat extra make-up en een opvallende lippenstift. Niemand heeft nog oog voor je haar. Compenseer dus je haar met een mooie opvallende en verzorgde make-up look.

6. Verberg het

Om je bad hair day te verbloemen kan je een leuk hoedje of sjaaltje aan doen. Hoedjes zijn trouwens weer helemaal in, dat komt goed uit toch?

7. Aanvaarden

Waarschijnlijk valt het de meeste mensen niet eens op dat je een bad hair day hebt. Je kan je bad hair day maar best aanvaarden en doe gewoon zoals je altijd doet. De volgende dag zit je haar vast weer beter. 

Door shana

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…