Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Bescherm ook je haar tegen de zon

Bram
3 min read

De zon is goed voor je huid en kan je haar prachtig op een natuurlijke wijze blonder kleuren, maar helaas is de zon niet altijd goed voor je haar. Zo wordt je haar bij veel blootstelling aan de zon droog en dof, kunnen haarpunten splijten en kan het haar pluiziger worden. Om dit te voorkomen, is het belangrijk om je haar goed te beschermen tegen de zon. In feite gebruik je bij het zonnen dus niet alleen goede zonnebrand om je huid tegen de zon te beschermen, maar heb je ook een goede beschermer voor je haar nodig. Hoe je jouw haren tegen de zon kunt beschermen, lees je in dit artikel.

Tip 1: gebruik een hoed om je haar te beschermen tegen de zon

Zoals je huid soms ook schaduw nodig heeft, heeft je haar ook regelmatig een pauze nodig van de zon. Je kunt je haar deze pauze gemakkelijk gunnen door een hoed te dragen. Dit ziet er niet alleen leuk uit, maar is ook beter voor je haar. Je hoeft je hoed niet de hele dag te dragen, maar op het warmste tijdstip van de dag, als de zon recht boven je staat, is het zeker aan te raden.

Tip 2: verzorg je haar met de juiste verzorgingsproducten

Voor de huid is er zonnebrand ontwikkeld om je huid te beschermen tegen de schadelijke effecten van de zon, maar voor het haar zijn ook dit soort producten ontwikkeld. Zo zijn er allerlei shampoos, conditioners en haarmaskers te vinden die speciaal zijn ontwikkeld om jouw haar te beschermen tegen de schadelijke effecten van de zon. Heb je een dagje in de zon gezeten met jouw haar, dan kun je jouw beschadigde haar op een eenvoudige wijze herstellen door één van deze producten te gebruiken.

Tip 3: gebruik vaker een maskertje in de zomer

Er zijn twee seizoenen in het jaar waarbij je haar extra verzorging nodig heeft, namelijk de zomer en de winter. In de zomer heeft je haar extra verzorging nodig door de felle zon en in je winter door de stevige kou. Wil je jouw haar beschermen tegen de zomer en voorkomen dat je haar er aan het eind van de vakantie totaal droog en uitgeblust uit ziet? Gebruik dan net iets vaker een haarmaskertje dan normaal, want haarmaskertjes zijn altijd perfecte verzorgers voor je lokken. Je bent dan een tijdje iets duurder uit, maar je voorkomt wel dat je haar eruit ziet als een bos stro. Daarnaast voelt het prettiger om met verzorgd haar door het leven te gaan dan wanneer je met een bos stug, droog haar over straat gaat. 

Tip 4: wees voorzichtig met borstelen

Als je jouw haar te hard borstelt, kun je je haar flink veel schade aanbrengen. Zeker als je dit combineert met zout zeewater en een felle zon die jouw haar nog meer beschadigen, kan een goede borstelbeurt van het haar echt veel schade aanbrengen. Kies er daarom altijd voor om je haar zacht en met beleid te borstelen en je weet zeker dat je haar er minder droog en dof uit ziet. Daarnaast voelt het bovendien prettiger voor je haar en hoofdhuid, omdat het hard borstelen van droog en stug haar ook erg pijnlijk is.

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…