Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Daarom stop je het best vandaag met nagelbijten

Olivier
2 min read

Heb je altijd afgekloven nagels? En gaan je vingers bij stress weer direct richting je mond? Door nagelbijten krijg je niet alleen lelijke, korte nagels. Het is ook nog eens heel erg ongezond. Na het lezen van deze feiten, stop je direct met kluiven.

Een broeinest voor schimmels en gist

Elke dag gebruik je je handen voor van alles. Onder je nagels komt dus viezigheid terecht. Het is hier dan ook broeinest van bacteriën, schimmels en gist. Door op je nagels te bijten, kun je dan ook last krijgen van zweren en abcessen.

Een paradijs voor bacteriën

Door op je nagels te blijven kluiven, wordt het een waar paradijs voor bacteriën. Als je nagelbijt, dan breng je deze bacteriën weer over naar je mond. Je krijgt dan sneller last van klachten als diarree en misselijkheid.

Je gaat uit je mond stinken

Van nagelbijten krijg je een slechte adem. Dit komt, omdat er flink wat bacteriën in je mond zitten. Deze horen er ook te zitten, dus dit zijn eigenlijk goede bacteriën. Door op je nagels te kluiven, komen er meer vreemde bacteriën in je mond terecht. Dit zorgt dus weer voor een vieze mondgeur.

Je kunt er herpes door krijgen

Sommige nagelbijters hebben een orale SOA opgelopen door nagelbijten, zoals herpes. Iets dat er heel smerig uitziet en waar je eigenlijk liever niet aan wil denken.

Vingertoppen onder het pus

De meeste nagelbijters pulken ook nog aan hun vingertoppen. Er kan dan een bacterie in de kleine wondjes terechtkomen en zo zitten je vingertoppen dan onder het pus. Dit probleem kan worden opgelost met een pilletje, maar als het erger is, moet de plek chirurgisch worden verwijderd.

Je nagels groeien misschien niet meer terug

Door lang nagelbijten kan je het nagelbed beschadigen. Dit kan ertoe leiden, dat je nagels nooit meer terug groeien. Als je je nagelbed flink hebt beschadigd, dan kan de nagel zich daar niet meer aan hechten en groeit deze nooit meer.

Door Olivier

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…