Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Gezonde nagels? 4 tips van experts!

Birte Govarts
3 min read

Mooie nagels krijg je niet zomaar, ze hebben onderhoud nodig. Vooral als jij veel in contact komt met water en een liefhebber bent van nagellak en kunstnagels. Vijlen en je nagelriemen verzorgen is al een goede stap in de juiste richting. Slechte gewoontes zoals nagelbijten en pulken zijn dan weer een no-go. Dit zijn vier dingen die experts adviseren voor gezonde nagels.

1. Contact met water vermijden

Investeer in een afwasmachine als jij je nagels gezond wil houden. Rubberhandschoenen zijn een goed alternatief om je nagels te beschermen. Water zorgt er namelijk voor dat je nagels zacht worden en eerder gaan breken en splitsen. Daarnaast kunnen je nagels broos en schilferig worden door overmatig contact met water. Tip: voelen je nagels momenteel zwak aan? Verzorg ze dan met een nagelverharder.

2. Nagelriemen verzorgen

Voorkom losse velletjes rondom je nagels (nijnagels) door je nagelriemen gehydrateerd te houden met een voedende olie. Nagelriemcrème of -olie zorgt ervoor dat je nagelriemen en -bedden gevoed blijven, waardoor ze sneller groeien en er gezonder uitzien. Trek niet aan aan je nijnagel want dat kan ervoor zorgen dat je huid gaat scheuren. Gebruik een nagelriemknipper om het losse velletje te verwijderen. Kom voor de rest niet aan je nagelriemen, als je het niet goed doet kun je namelijk snijwonden en infecties veroorzaken.

3. Nagels vijlen

Vijl je nagels als je (gel)lak begint te chippen en pel het er niet af. Maak ze weer mooier met een vijl totdat je ze opnieuw lakt of laat lakken. Je kunt je nagels zo vaak vijlen als je wilt, but don’t overdo it! Doe het alleen maar om ze netjes te houden. Gebruik een vijl van glas, deze zijn duurzaam en zacht voor je nagels.

4. Ga naar een professional

Als je je echt nagels goed wil laten verzorgen, laat dan een behandeling doen door een professional. Zij weten precies wat jij en jouw nagels nodig hebben om ze er fantastisch uit te laten zien. 

Door Birte Govarts

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…