Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Heeft de lengte van de penis invloed op de kwaliteit van seks?

Anja
3 min read

Heel wat mannen zijn onzeker over de lengte van hun penis. Vrienden scheppen er al over op tegen elkaar als ze nog op de middelbare school zitten. Tijdens het douchen na het sporten worden de penissen vergeleken en oh wee als die van jou dan kleiner is dan die van je vrienden. Maar ook op latere leeftijd zijn mannen soms bezorgd of ze wel goed genoeg presteren in bed. Maar heeft de lengte van de penis echt invloed op de kwaliteit van de seks?

De grootte van de penis voor en tijdens de erectie

Een man met een kleine penis in slappe toestand kan tijdens een erectie een penis hebben die groter is dan die van een man met een grote penis in slappe toestand. Hoe veel de penis ‘groeit’ tijdens de erectie verschilt namelijk per persoon. Een man met een kleine penis kan een erectie krijgen die ervoor zorgt dat de penis verdubbelt in lengte.

Wat bij een grotere penis

Onderzoek heeft aangetoond dat een vrouw een grotere kans heeft om zwanger te raken wanneer de man wat groter is geschapen. Voor een zwangerschap moet het zaad namelijk zo diep mogelijk in de vagina worden ingebracht zodat de zaadcellen snel en gemakkelijk hun weg kunnen vinden naar een te bevruchten eicel. Daarnaast is het zo dat een grotere penis vaak tot meer genot voor de vrouw leidt tijdens de gemeenschap.

Wat bij een kleinere penis

Feit is dat een man met een kleinere penis minder goed in staat is om clitoris en de vagina van de vrouw te stimuleren tijdens de gemeenschap. Dit maakt het voor de vrouw lastiger om een orgasme te krijgen. Anderzijds is het ook zo dat een vrouw in veel gevallen geen orgasme beleeft tijdens de geslachtsgemeenschap. Meestal is hiervoor rechtstreekse stimulatie van de clitoris nodig. Dus dit in aanmerking genomen zal de lengte en grootte van de penis uiteindelijk niet heel veel uitmaken als het gaat om het wel of niet genieten van seks.

Lees ook:

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…