Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Tips om klaar te komen (Orgasme problemen)

Olivier
4 min read

Het krijgen van een orgasme is iets natuurlijks, maar dit betekent niet dat het altijd goed gaat. Sommige mensen hebben moeite om klaar te komen, terwijl andere mensen juist te snel klaarkomen of klaarkomen zonder het gevoel van een orgasme te krijgen. Orgasmeproblemen zijn er in allerlei soorten en maten en om ervoor te zorgen dat jij op de prettigste manier klaar kunt komen, lees je in dit artikel diverse tips om jouw orgasmeprobleem op te lossen.

Orgasmeprobleem 1: je kunt niet klaarkomen

Veel mensen denken dat alleen vrouwen moeite kunnen hebben met het krijgen van een orgasme, maar dit kan ook zeker bij mannen voorkomen. Je kunt bijvoorbeeld moeite hebben om klaar te komen omdat je niet echt opgewonden bent, je gespannen bent, je met je gedachten ergens anders zit, je je partner niet helemaal vertrouwt of omdat de relatie niet zo lekker loopt. Ook als je je te veel richt op het klaarkomen, kan het voorkomen dat het juist niet lukt. Heb je alcohol en/of drugs gebruikt, dan is het vaak ook moeilijker om klaar te komen.

Heb jij moeite met klaarkomen? Gebruik dan deze tips om gemakkelijker een orgasme te kunnen krijgen:

 • Ga eerst naar het toilet voor je gaat vrijen. Door eerst naar het toilet te gaan, kun je je beter ontspannen en krijg je gemakkelijker een orgasme.
 • Merk je dat je niet verder opgewonden kunt raken en je op je hoogtepunt van opgewondenheid zit? Ga dan juist even verder, want dan zit je tegen een hoogtepunt aan.
 • Neem de tijd en richt je niet op het klaarkomen. Richt je op de dingen die je voelt en het wordt gemakkelijker om een orgasme te krijgen.
 • Kies een standje waarbij de clitoris en de eikel goed gestimuleerd worden.
 • Richt je niet te veel op het tegelijkertijd klaar willen komen, want dit lukt bijna niemand en zorgt ervoor dat je je juist te veel focust op het orgasme. Focus je je te veel, dan lukt het juist niet.

Orgasmeprobleem 2: je komt te snel klaar

Het tweede orgasmeprobleem van het te snel klaarkomen, komt voornamelijk voor bij mannen. Waar vrouwen meer moeite hebben om klaar te komen tijdens het vrijen, komt hun partner vaak sneller klaar. Hierdoor klagen sommige vrouwen dat hun man te snel klaarkomt, waardoor zij geen kans hebben om nog een orgasme te krijgen.

 • Hoor jij ook wel eens dat je te snel klaarkomt of heb je zelf gemerkt dat je te snel tot een orgasme komt? Gebruik dan deze tips om het klaarkomen uit te stellen:
 • Leg net voor het klaarkomen je hand om je penis en duw vier seconden met je duim vlak onder de eikel. Dit stelt het krijgen van een orgasme een beetje uit.
 • Als je voelt dat je bijna gaat klaarkomen, trek dan voorzichtig je ballen een stukje naar beneden. Op deze manier kun je het orgasme nog even uitstellen.
 • Ontspan de spieren van je benen en billen, waardoor de spanning van je lichaam minder wordt en je minder snel een orgasme krijgt.
 • Gebruik speciale condooms met een stofje om je penis een beetje te verdoven, waardoor je minder snel klaarkomt. Je kunt dit soort condooms gewoon bij de drogist of bij een sekswinkel kopen.
 • Trek jezelf voor de seks af om wat druk van de ketel te halen. Daarna kom je minder snel klaar, waardoor je langer kunt vrijen.

Orgasmeprobleem 3: klaarkomen zonder gevoel

Ook dit orgasmeprobleem kan bij mannen voorkomen. Kom je klaar zonder gevoel, dan heb je te maken met een zaadlozing zonder het gevoel van een orgasme te krijgen. Dit kan komen omdat je niet lekker in je vel zit, bijvoorbeeld omdat het niet lekker loopt op je werk of omdat het niet zo goed gaat in de relatie. Kom je klaar zonder gevoel, dan is het belangrijk om wat meer te ontspannen. Probeer te achterhalen waarom je niet klaar kunt komen met gevoel (ofwel, welke problemen hieraan aan de grondslag liggen) en pak deze problemen aan.

Orgasmeprobleem 4 (bij mannen): klaarkomen zonder sperma

Tot slot is er het orgasmeprobleem van het klaarkomen zonder sperma, ook wel droog klaarkomen genoemd. Het is niet erg als je een keertje droog klaarkomt, maar als het vaker voorkomt is het wel iets om te laten onderzoeken. In dit geval kan jouw terugkerende orgasmeprobleem namelijk veroorzaakt worden door een medische oorzaak, zoals prostaatproblemen. Vraag je huisarts om advies als je voor langere tijd droog klaarkomt.

Door Olivier

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Orgasmeproblemen bij vrouwen

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…