Waarom de wereld dringend meer apen nodig heeft in de strijd tegen Covid-19
De wereld heeft apen nodig, waarvan het DNA sterk lijkt op dat van mensen, om Covid-19-vaccins te ontwikkelen. Maar een wereldwijd tekort, als gevolg...
Inhoud
De eerste verkoudheden duiken al op en dat is vaak te wijten aan de seizoenswisseling. De zomerse temperaturen gaan in vogelvlucht naar beneden en buien zijn geen uitzondering meer. De koude heeft een invloed op onze gezondheid, want het verhoogt de vatbaarheid voor infecties en ziektes, en dus ook voor een keel- of slijmvliesontsteking. Ook het begin van het schooljaar zorgt voor de verspreiding van bacteriën onder kinderen en studenten. Daarom is de herfst hét moment om gezond(er) te leven om mogelijke kwaaltjes uit te sluiten.
Minder zon betekent ook minder vitamine D, de stof die zorgt voor een goede weerstand, sterke botten en snel herstellende spieren. Je kan vitamine D vinden in supplementen of in gezonde etenswaren zoals vette vis en margarine.
Ook kleden we ons vaak nog te licht wanneer we buiten komen in de herfst. We zijn de lagere temperaturen nog niet gewoon en vergeten al gauw een jas of sjaal tegen de koude wind. Als je koud hebt, kan je sneller verkouden worden omdat je slijmvliezen minder bloed krijgen en je lichaam het dus moeilijker heeft om slechte stoffen buiten te houden. Om je lichaam warm te houden, moet je hart ook harder werken. Omdat deze energie wordt gebruikt om je warm te houden, zal je minder energie over hebben om je immuunsysteem te ondersteunen.
De wereld heeft apen nodig, waarvan het DNA sterk lijkt op dat van mensen, om Covid-19-vaccins te ontwikkelen. Maar een wereldwijd tekort, als gevolg...
Een podcast met o.a. sportarts Ruben De Gendt en diëtiste Julie Raekelboom
Een podcast met o.a. Nina Mouton,
de schrijfster van het boek
Een podcast met o.a. fervente vasters Dr. Servaas Bingé en Pieter Loridon