It looks like JavaScript is disabled. Please enable it in order for this website to work properly.

RECEPT Scrambled tofu

Lisa Piotti
2 min read

Driekwart van de Belgische consumenten geniet graag van zowel zuivel- als plantaardige producten. FrieslandCampina introduceert met trots twee smaakvolle plantaardige alternatieven: Campina Haver en Campina Almond. Met deze volledig plantaardige drinks speelt Campina in op de groeiende vraag naar variatie. We delen drie recepten om je dag goed mee te beginnen. Deze week: scrambled tofu.

Benodigdheden voor vier personen

  • 375 g tofu
  • 1 el olijfolie
  • ½ tl zout
  • ¼ tl peper
  • 2 el edelgistvlokken
  • ¼ tl kurkuma
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 3 el Campina Haver
  • 1 el bieslook, fijngehakt

Bereidingswijze

  1. Giet olijfolie in een pan en verhit deze op middelhoog vuur. Doe de tofu in de pan en verkruimel deze met een vork of aardappelstamper. Bak, al roerend, gedurende 4 tot 5 minuten tot de vloeistof uit de tofu verdampt is.
  2. Voeg zout, peper, edelgistvlokken, kurkuma en knoflookpoeder toe. Bak al roerend gedurende ongeveer 5 minuten.
  3. Giet de Campina Haver in de pan en roer door elkaar. Voeg de bieslook toe en roer opnieuw. Serveer warm.

Serveertip: heerlijk geserveerd op een zuurdesem toast met avocado en ovengeroosterde tomaatjes.

Door Lisa Piotti

These articles may also interest you ...

Lees Meer ...

Logo Gezond

Most shared

These articles may also interest you ...