Wil je graag gezond ontbijten? Laat die doos granola met Nutri-Score D voortaan dan in de supermarkt staan en maak er eens zelf. Want homemade granola maken is gemakkelijk, gezond en lekker!
Ingrediënten
- 150 gr havermout
- 150 gr gemengde noten
- 35 gr pompoenpitten
- 30 gr andere zaden (zoals sesam, chia, lijnzaad,…)
- 1 theelepel kaneel
- 4 – 5 eetlepels honing
- 3 – 4 eetlepels olie (zoals zonnebloem-, koolzaad-olie,…)
Werkwijze
Maal de noten, pompoenpitten en zaden fijn met behulp van een hakmolen en giet het bij de havermout in een grote kom. Meng daar de kaneel, honing en olie onder. Tip: gebruik vloeibare honing of warm je honing eerst een paar seconden in de microgolfoven zodat die minder klontert. Als alles goed door mekaar gemengd is, leg je het mengsel op een met bakpapier bedekte bakplaat. Steek de bakplaat met het mengsel 15 tot 20 minuten in een voorverwarmde oven (180°). Draai de granola in de helft van de baktijd eens om. Haal het uit de oven als die een goudbruine kleur heeft, laat nog enkele minuten afkoelen voor heerlijke krokante granola.
Hier vind je vier leuke receptjes om met jouw eigen granola te maken: www.gezond.be/4-x-granola/.