De overgang en de menopauze krijgen stilaan meer aandacht in de media, er worden voordrachten gegeven, er worden boeken geschreven, er verschijnen artikels in tijdschriften. Dat zorgt ervoor dat er ‘open’ over gepraat kan worden en dat het taboe doorbroken wordt. Maar dat is nog niet voldoende!
Menopauzeklachten na jarenlange verwaarlozing
Vele menopauzeklachten zijn het echter het resultaat van jarenlange verwaarlozing van de eigen gezondheid door slechte en ongezonde voeding, weinig beweging, roken, alcohol, stress… Vandaar dat ook bij de menopauze preventie ongelofelijk belangrijk blijft.
Voorlichting
Zoals moeders hun dochters seksuele voorlichting geven aan het begin van de puberteit, zouden jonge vrouwen (én hun partner) vanaf 40-45 jaar voorlichting moeten krijgen over de overgang en de menopauze, de symptomen van (vroegtijdige) menopauze, preventieve maatregelen, mogelijke behandelmethoden, gevolgen van aanhoudende hormonale disbalans…
Voorkomen van gezondheidsrisico’s
Preventie is ook vooral belangrijk om mogelijke gezondheidsrisico’s (osteoporose, diabetes, ziekten van hart- en bloedvaten…) ten gevolge van de menopauze te minimaliseren of te voorkomen.
Preventieve begeleidingssessie bij menopauzeconsulente
Wil je voorkomen dat je lichaam en je hormonen volledig uitgeput raken? Maak nu dan een afspraak voor een preventieve begeleidingssessie bij je menopauzeconsulente!
Je vindt een menopauzeconsulente bij jou in de buurt via www.menofocus.be. Bekijk zeker ook Chris Van Gavers eigen website www.menobalans.be en www.cura-mc.be voor een afspraak 24/7!
Als menopauzeconsulent begeleidt Chris Van Gaver vrouwen voor, tijdens én na de natuurlijke of kunstmatige menopauze. Met een persoonlijke aanpak die rekening houdt met de persoonlijke, familiale en gynaecologische voorgeschiedenis tracht Chris samen met haar cliënte het beste uit deze nieuwe levensfase te halen. Indien nodig verwijst ze haar cliënten door naar een gynaecoloog, huisarts, endocrinoloog, seksuoloog, kinesist, diëtist…