Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Draag je tijdens het sporten best loszittende of nauwsluitende kledij?

Anja
2 min read

Je ziet tegenwoordig steeds meer vrouwen hardlopen en sporten in strakke kleding. Maar misschien voel jij je toch prettiger in een wat meer loszittende outfit. Als jij twijfelt over de juiste kledingkeuze voor het sporten, is dit artikel wat voor jou. Wij onderzochten namelijk of je het best loszittende of nauwsluitende kleding aan kunt doen tijdens het sporten.

Onderkleding

Laten we beginnen met de onderkleding of broek. Hier kunnen we kort en eenduidig over zijn: een strakke broek is over het algemeen beter. Met name voor het hardlopen is strakke onderkleding verreweg het beste.

Dit heeft een aantal oorzaken die we je hier kort uitleggen. Een strakke hardloopbroek houdt je spieren warm. Daardoor wordt de kans op spierblessures verkleind. Het materiaal is speciaal ontwikkeld om je spieren warm en bij elkaar te houden waardoor je soepeler zult lopen.

Een ander voordeel is dat een strakke broek niet langs je benen schuurt. Dit voorkomt op de lange termijn een hoop huidirritatie. Voor sporten waarmee je meer het bovenlichaam gebruikt kan een wat ruimere broek natuurlijk geen kwaad.

Bovenkleding

Loszittende of nauwsluitende kleding voor het bovenlichaam is van een aantal zaken afhankelijk. Als je spieren traint in je bovenlichaam, kan strakke kleding dezelfde voordelen bieden als strakke broeken bij het hardlopen. Wanneer je meer gefocust bent op conditie of je beenspieren maakt het in  principe niet veel uit. Als jij tijdens het hardlopen bijvoorbeeld liever een wat ruimer zittend shirt draagt moet je dit zeker doen!

Lees ook:

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…