Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Daarom is het dragen van een sportbeha belangrijk

shana
4 min read

Bijna elke vrouw heeft het al ervaren, sporten zonder een goede sportbeha is geen pretje en zorgt voor pijnlijke borsten. Zonder een sportbeha hebben de borsten geen ondersteuning en zal je op lange termijn merken dat de huid van de borsten zal rekken. Een goede sportbeha zorgt ervoor dat de beweging van de borsten vermindert met 80%. Dus is het dragen van een sportbeha echt belangrijk? Het korte antwoord, JA! Waarom het dragen van een sportbeha nu zo belangrijk is, wordt beantwoord in het onderstaand artikel.

Waarom moet ik een sportbeha dragen?

1. Goede sportoutfit

Sommige mensen denken dat sportbeha’s gewoon mooi zijn om naar te kijken, of alleen maar nuttig zijn voor vrouwen die grotere borsten hebben. Niets is minder waar. Sportbeha’s zijn een cruciaal onderdeel van jouw sportoutfit.

2. Minder pijnlijke borsten

Je borsten bevatten geen spierweefsel, ze bestaan uit vocht, klieren en vet-en bindweefsel. Daarom is het meer dan vanzelfsprekend dat borsten veel bewegen tijdens het sporten.

3. Meer steun en comfort

Een gewone bh biedt zeker steun, maar niet zo goed als een goede sportbeha. Wie sport met een gewone bh, zal gauw merken dat je borsten in het rond stuiteren en dat kan behoorlijk pijnlijk zijn. Vrouwen ondervinden veel hinder, maar laat dit geen excuus zijn om te stoppen met sporten! Want tegenwoordig bestaat voor elke cupmaat een goede sportbeha. Ze geven je niet alleen steun maar zijn ook veel comfortabeler dan een gewone bh.

4. Geen uitzakkende borsten

Het dragen van een goede (professionele) sportbeha beschermt de borsten en zorgt ervoor dat de borsten niet uitzakken op langere termijn. Wanneer de huid en het weefsel eronder is uitgerokken, waardoor je borsten gaan hangen, kan dit niet meer worden hersteld.

5. Minder last van nek en rug

Wie geen goede sportbeha draagt zal ook merken dat ze overbelasting krijgen van nek en rug. Deze komen immers onder druk door de opspringende bewegingen van je borsten.

Ik heb een sportbeha maar heb niet veel steun

Het is belangrijk dat de borsten goed worden ondersteund en alleen een goede, professionele sportbeha kan hier voor zorgen. Dat geldt voor zowel een kleine cupmaat als een grotere cupmaat. Wie een grotere cupmaat heeft moet opzoek gaan naar een goede shock werende sportbeha. Ook is het belangrijk dat je de juiste maat draagt.

Compressie bh of ingekapselde bh?

Er bestaan 2 soorten sportbeha’s, afhankelijk van de grootte van je borsten.

Compressie bh

Een compressie bh is bedoeld voor kleine tot middelgrote borsten. Deze sportbeha’s hebben een elastische voorband en de banden zijn vaak gekruist op de rug.

Ingekapselde bh

Een ingekapselde sportbeha is ideaal voor een grotere cupmaat (cup D of hoger). Deze bh heeft aparte cups van niet-elastisch materiaal. Ze bevatten geen beugels maar wel een elastische onderband.

De perfecte sportbeha

  • Ga voor comfort en een goede pasvorm, een sportbeha moet goed stevig en strak zitten zodat deze niet verschuift.
  • Zorgt ervoor dat de bandjes zacht en voldoende breed zijn. Fijne bandjes zorgen ervoor dat ze in je huid snijden.
  • De sportbeha mag aan de achterkant niet omhoog kruipen.
  • Draag geen sportbeha met beugels, deze kunnen te veel wrijving veroorzaken
  • Wanneer je een sportbeha past, doe dan even de test en ga eens springen om te kijken of het wel voldoende ondersteuning heeft.
  • Bij het passen van een sportbeha, doe je het best je armen omhoog en kijk of alles mooi blijft zitten.
  • Neem liever een maat kleiner dan een maat groter.

Een sportbeha is dus van groot belang! Hoe beter de sportbeha, hoe mooier je borsten zullen zijn. Koop op zijn minst 1 à 2 goede sportbeha’s, zo heb je voldoende afwisseling (hangt ook af van welk soort sport je doet). Wie vaak gaat hardlopen, merkt zelf wel dat een duurdere sportbeha meer steun heeft. 

Door shana

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…