Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

8 redenen waarom pompoen zo gezond is

Bram
3 min read

Pompoenen zijn lekker zoet en smeuïg. Maar weet jij hoe gezond pompoenen zijn? Nee? Wel, er zijn 8 redenen waarom!

1. Je krijgt een scherper zicht

Een portie pompoenen bevat maar liefst 200% van de vitamine A die je dagelijks nodig hebt. Dat is erg goed voor je ogen, als je af en toe pompoen eet zal je minder snel oogziekten krijgen.

2. Je zal sneller gewicht verliezen

Pompoen bevat veel vezels en weinig calorieën, 49 per portie om precies te zijn. Het zorgt ervoor dat je minder snel honger krijgt en het is een goed alternatief voor ongezonde zoete snacks

3. Pompoenzaadjes zijn goed voor je hart

Pompoenzaadjes zijn overheerlijk als je ze roostert. Ze bevatten chemische stoffen die je lichaam helpen om cholesterol te verlagen en dat is goed voor je hart.

Pompoenzaadjes zijn goed voor je hart
Pompoenzaadjes zijn goed voor je hart

4. Je hebt minder kans om kanker te krijgen

Pompoen zit boordevol betacaroteen, dat is een antioxidant die een grote rol speelt in de preventie van kanker. Door regelmatig pompoen te eten verlaagt je kans om kanker te krijgen.

5. Pompoen beschermt je huid

Het betacaroteen dat je beschermt tegen kanker is ook erg goed voor je huid. Het herstelt huidcellen en het verjongt je huid van binnenuit. Je huid zal minder snel verouderen en langer stralen.

6. Je zal vrolijker worden

Pompoenen bevatten aminozuren die de productie van serotonine in je lichaam stimuleren. Serotonine is het gelukhormoon in je lichaam, na het eten van pompoen zal je dan ook vrolijker worden. Je hebt bovendien minder kans om depressief te worden.

7. Ze zijn ideaal na een workout

Pompoenen zijn natuurlijke energieboosters. Ze bevatten zelfs nog meer potassium dan bananen en helpen zo je spieren gezond te houden na een workout.

8. Je immuunsysteem wordt sterker

Pompoenen bevatten maar liefst 20% van de hoeveelheid vitamine C die we dagelijks nodig hebben. Als je pompoen eet zal je je minder snel ziek worden en je fit en energiek voelen.

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…