Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

5 ingrediënten die je een energieboost geven

Anja
2 min read

Veel mensen hebben tegenwoordig een druk leven dat veel energie kost. Het combineren van werk, sociaal leven, sporten en ander hobby's is vaak een lastige klus. Er zijn dan ook vaak genoeg momenten dat je wel wat extra energie kunt gebruiken. Er zijn een aantal voedingsmiddelen die je kunnen helpen de benodigde energie voor je activiteiten te krijgen. Daarom zetten we voor jou 5 ingrediënten en voedingsmiddelen op een rijtje die voor een energieboost zorgen.

1. Banaan

Deze lekkere fruitsoort geeft je energie en metabolisme een natuurlijke boost. De energie uit een banaan wordt geleidelijk afgegeven waardoor je er  voor langere tijd energie uit kunt halen. Daarnaast werkt een banaan ook nog als ontgifter voor je lichaam.

2. Eieren

In bijna ieder huishouden zijn wel eieren te vinden. Iedereen weet dat er veel eiwitten ofwel proteïne in eieren zitten. Deze eiwitten kunnen ervoor zorgen dat jij je alerter en wakkerder voelt.

3. Havermout

Een ouderwets ontbijt met havermout is een goede bron van energie voor de hele dag.  De energie wordt langzaam afgegeven door de vezels en koolhydraten die langzaam verteren.  

4. Avocado

Avocado is een bekend ingrediënt onder mensen die veel met hun gezondheid bezig zijn. Avocado bevat dan ook een hoop goede stoffen zoals omega 3 en 6. Deze stoffen zijn goed voor hart en bloedvaten en geven bovendien energie.

5. Zoete aardappel

Zoete aardappel wordt ook wel bataat genoemd en is een goede voedingsbron. Het zorgt voor een langdurig verzadigd gevoel door de vezels en trage koolhydraten die het bevat. Deze geven bovendien hun energie langzaam af waardoor jij weer uren vooruit kan.

Lees ook:

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…