Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Is ’s Ochtends Citroenwater drinken Gezond?

Olivier
4 min read

Steeds meer mensen beginnen de dag niet met een kopje koffie of een kop thee, maar kiezen ervoor om lauw water met citroensap te drinken voor ze de dag echt beginnen. De reden dat steeds meer mensen ervoor kiezen om de dag op deze manier te beginnen, heeft te maken met het feit dat het drinken van lauw water met citroensap enkele voordelen met zich meebrengt. Welke voordelen dit zijn, lees je in dit artikel. Zo worden er in dit artikel acht gezondheidsvoordelen beschreven van het drinken van water met citroensap in de ochtend, zodat jij precies weet waarom het drinken van dit drankje zo gezond (en populair) is.

Voordeel 1: Het is goed voor de spijsvertering

Citroensap helpt het lichaam om ongewenste materialen en gifstoffen te verdrijven. Het helpt de lever bij het produceren van gal: een zuur dat het lichaam nodig heeft voor de spijsvertering. Daar komt nog bij dat citroenen rijk zijn aan vitaminen en mineralen en er bovendien voor zorgen dat het spijsverteringskanaal bepaalde gifstoffen gemakkelijk af kan breken. Klachten als brandend maagzuur, oprispingen en een opgeblazen gevoel verdwijnen als sneeuw voor de zon als je iedere dag een glas water met citroensap neemt.

Voordeel 2: Het reinigt je systeem

Citroensap draagt bij aan het uitdrijven van ongewenste stoffen omdat citroenen een vochtafdrijvende werking hebben. Dit betekent dat als je veel citroenen eet of citroensap drinkt, je vaker naar het toilet moet om te plassen. Omdat je vaker moet plassen door het nemen van citroen, wordt het systeem goed gereinigd en ben je extra gezond.

Voordeel 3: Het bevordert je immuunsysteem

In citroenen zit veel vitamine C. Deze vitamine is niet alleen gezond als je je goed voelt, maar ook zeker als je tegen een verkoudheid vecht. Heb je het idee dat je ziek wordt of heb je al last van een verkoudheid, dan kan het drinken van water met citroensap het immuunsysteem verbeteren en ervoor zorgen dat je niet ziek wordt of in ieder geval sneller beter wordt.

Voordeel 4: Het balanceert de pH-waarde van het lichaam

Om je lichaam goed te laten functioneren, moet de pH-waarde in balans zijn. Voedingsmiddelen die bijdragen aan het balanceren van de pH-waarde van het lichaam, zijn zogeheten alkalische voedingsmiddelen. Een van de alkalische voedingsmiddelen die het best bijdragen aan het balanceren van de pH-waarde van het lichaam, is citroen. Door citroensap met water te drinken, kun je jouw pH-waarde dan ook gemakkelijk in balans houden.

Voordeel 5: Het is goed voor de huid

Zoals al eerder vermeld, zit er veel vitamine C in citroensap. Vitamine C is niet alleen goed voor het immuunsysteem, maar ook voor de huid. Zo helpt de vitamine rimpels en donkere plekken verminderen en vecht de vitamine bovendien tegen vrije radicalen, waardoor de huid als vanzelf gezonder en mooier wordt. Heb je acne? Dan kan het drinken van citroensap zeker helpen om jouw huidprobleem te verminderen, want citroensap doodt de bacteriën die acne veroorzaken.

Voordeel 6: Het geeft je energie

Een ander voordeel van het drinken van water met citroensap in de ochtend, is dat je er energie van krijgt. Dit merk je niet alleen in de ochtend, maar ook in de middag en zelfs in de avond. Je moet er even een paar dagen citroensap voor drinken, maar dan merk je wel dat je meer energie hebt en je bovendien vrolijker en gelukkiger voelt.

Voordeel 7: Je geneest sneller

Een ander voordeel van citroensap (in combinatie met water), is dat je van het ascorbinezuur in citroensap sneller geneest. Je krijgt er niet alleen gezonde botten en gezond kraakbeen van, maar profiteert bovendien van de ontstekingsremmende eigenschappen van citroensap als je iedere dag een glas water met een beetje citroensap neemt.

Voordeel 8: Het zorgt voor een frisse adem

Heb je vaak last van een stinkende adem? Dan kan het drinken van water met citroensap zeker helpen. Daar komt nog bij dat citroensap niet alleen goed is voor de adem, maar ook voor:

  • Ontstoken tandvlees
  • Kiespijn
  • Gele tanden

Neem je iedere ochtend een glas met water en citroensap, dan kun je jouw gebitsproblemen eenvoudig en snel verminderen zonder naar de tandarts te moeten gaan voor een uitgebreide behandeling. Let wel goed op, want soms is het nemen van citroensap niet voldoende. Ga er dus niet vanuit dat je nooit meer naar de tandarts hoeft als je water met citroensap drinkt, want het regelmatig bezoeken van de tandarts is zeker belangrijk als je een gezond gebit wil houden.

Door Olivier

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…