Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Hoe leer ik mijn kind groenten eten?

Camille
3 min read

Kinderen die weigeren bepaalde groenten te eten is voor veel ouders geen onbekend fenomeen. Toch wil je als ouder je kind zo gezond mogelijk grootbrengen en daar hoort nu eenmaal het eten van groentjes ook bij. Met de onderstaande tips kan je dit probleem wellicht wat aantrekkelijker maken.

Leren eten van groente

Door je kind van jongs af aan allerlei groenten te laten proeven, leren ze nieuwe smaken kennen en deze na verloop van tijd zelfs te waarderen. Wanneer je echter merkt dat je kind een bepaalde groente echt niet lekker vindt, dan kan je dezelfde groente na een paar weken nog eens opnieuw proberen.

Andere bereidingswijze

Door groenten net even anders te bereiden, kan je kind deze misschien wel waarderen. Bij groenten die je kind niet lekker vindt, is dit zeker de moeite waard om eens te proberen.

Verstopte groente

Een kind dat zegt geen groenten te lusten, zal in de regel gewoon toehappen als je de groente in een ander gerecht bereidt. Zo kan je bijvoorbeeld een stamppot of pastaschotel maken met fijngesneden groentjes. Gebruik echter geen sausje of appelmoes om de groente onder te verbergen. Op die manier zal je kind de smaak van de groente immers nooit leren waarderen.

Spelenderwijs

Probeer je kind groenten te laten eten al spelenderwijs. Leg je kind uit waarom groenten lekker en gezond zijn en doe dit aan de hand van leuke quizzen of kinderboeken.

Groent de hele dag door

Probeer de hele dag door groenten te eten en dit ook aan je kind voor te schotelen. Je kan dit doen als ontbijt, lunch, avondmaal of zelfs als lekkere tussendoortje. Beperk het groenten eten niet enkel tot de warme maaltijd. Verwerk groenten in smoothies, sauzen, lunches enz.

Goed voorbeeld

Door als ouder het goede voorbeeld te geven tijdens een maaltijd zal je kind eerder geneigd zijn om nieuwe smaken te proberen. Dit betekent dat je ook als ouder wel eens een groente moet eten die je eigenlijk niet zo lekker vindt.

Geef niet op

Het is heel belangrijk om als ouder niet op te geven na een mislukte poging. Kinderen moet je gemiddeld 10 keer laten proeven vooraleer ze soms iets kunnen lekker vinden en appreciëren.

Door Camille

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…