Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Lekkere superfood smoothie recepten!

Camille
3 min read

Superfood, ofwel natuurlijke voedingsmiddelen die extra rijk zijn aan voedingsstoffen wordt alsmaar populairder. Verder zit superfood vol vitamines, mineralen, anti-oxidanten en aminozuren. Kortom: superfood is uitermate gezond en vaak ook erg lekker. Bovendien kan je met superfood ook prima aan de slag in de keuken. Met behulp van een eenvoudige blender kan je bijvoorbeeld al de meest heerlijke, en vooral gezonde, smoothies maken met allerlei verschillende soorten superfood.

Gezonde groene smoothie

De gezonde groene smoothie is zo goed voor je omdat deze vol zit met goede voedingsstoffen en geef een verzadigd gevoel. Om de smoothie te maken, maak je een avocado schoon en doet deze, samen met twee handjes boerenkool, een pakje kokoswater en twee eetlepels lijnzaad, in een blender. De ingrediënten meng je vervolgens tot een romige substantie. Wanneer je de smoothie zoeter wilt maken dan kun je wat zoete appel toevoegen.

Milde superfood smoothie

Om deze smoothie te maken doe je het volgende in een blender: een halve schoongemaakte avocado, ongeveer 100 gram zomerfruit, 150 milliliter amandelmelk, citroensap en één eetlepel lijnzaad. Je mengt het geheel tot een romige smoothie en voegt vervolgens één eetlepel chiazaad toe ter garnering. Met de hoeveelheid fruit en het citroensap bepaal je de smaak van je smoothie.

Banaan-sinaasappel smoothie

Voor de banaan-sinaasappel smoothie pers je drie sinaasappelen uit en meng het sap vervolgens in een blender met een halve banaan. Tot slot voeg je één eetlepel chiazaad en een kleine hoeveelheid aarbeien toe. De banaan-sinaasappel smoothie dien je direct op te drinken omdat deze anders verandert in een lobbige pudding.

Smoothie met lijnzaad en blauwe bessen 

Voor deze smoothie doe je de volgende ingrediënten in een blender: 150 tot 200 milliliter magere yoghurt, twee eetlepels lijnzaad, 125 gram blauwe bessen, het sap van één sinaasappel. Indien de smoothie niet goed drinkbaar is dan kun je wat meer sinaasappelsap toevoegen.

Door Camille

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…