Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

5 frisse en gezonde tussendoortjes

Camille
3 min read

Vandaag de dag letten steeds meer mensen op een gezond eet- en leefpatroon. Helaas zijn niet alle tussendoortjes even gezond. Voor iedereen, die tijdens de zomermaanden van een fris en gezond tussendoortje wil genieten, hebben we een aantal verantwoorde suggesties op een rijtje gezet.

1. Aardbeien met pure chocolade

Om deze frisse snack zo gezond mogelijk te maken, dien je een erg pure chocolade te gebruiken. De chocolade smelt je eerst au bain marie en doop er vervolgens de verse aardbeien in.

2. Meloen in allerlei soorten

Meloenen bevatten veel vocht en weinig calorieën en zijn dus prima te gebruiken als een fris en gezond tussendoortje. Je kunt voor een bepaalde soort kiezen, zoals water- of honingmeloen, maar ook een salade maken van diverse soorten. Voor een dergelijke meloensalade kun je het vruchtvlees in blokjes snijden of met een speciale meloenlepel tot bolletjes vormen.

3. Komkommer

Komkommers bevatten, net zoals meloenen, een heleboel vocht en bijna geen calorieën. Op een warme dag kan een stukje komkommer dan ook uitstekend dienst doen als een verantwoorde en frisse snack. Komkommer laat zich bovendien gemakkelijk verwerken in allerlei salades omdat de smaak ervan erg neutraal is.

4. Snackgroente

Tegenwoordig zijn in steeds meer supermarkten zogenaamde snackgroente te verkrijgen. Deze mini tomaatjes, komkommertjes en paprika’s zijn eveneens prima te gebruiken als fris en gezond tussendoortje. Naast een groot aantal waardevolle voedingsstoffen bevatten deze snackgroenten ook veel vocht. Verder zijn snackgroente caloriearm waardoor ze vaak gemakkelijk in een dieet ingepast kunnen worden.

5. IJs van vers vruchtensap

Door vers vruchtensap naar keuze in te vriezen, kun je gezonde ijsjes of ijsblokjes maken. Dit ijs kun je gebruiken als fris en gezond tussendoortje. Door ijsblokjes te maken kun je bovendien goed het aantal calorieën bepalen dat je op een bepaald ogenblik binnen wilt krijgen.

Door Camille

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…